Tältä näyttää Samsungin tuleva taittuvanäyttöinen Galaxy Z Fold6 -puhelin - design paljastui mallinnoskuvissa

Samsungin seuraavien taittuvanäyttöisten puhelinten julkaisua on jälleen odotettu heinä-elokuulle.

Nyt jo aiemmin kuultujen huhujen jatkoksi Galaxy Z Fold6:n design on paljastunut mallinnoskuvissa, jotka julkaisi tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa.

Galaxy Z Fold6 on tuomassa merkittävän muutoksen Samsungin taittuvanäyttöisten puhelinten muotoon.

Sivut ovat muuttumassa tasaiseksi, minkä myötä Galaxy Z Fold6 tulee olemaan selvästi edeltäjiään kulmikkaampi. Mallinnoskuvien yhteydessä mitoiksi on kerrottu auki taitettuna 153,5 x 132,5 x 6,1 millimetriä. Verrattuna edeltävään Galaxy Z Fold5:een pituus on pienenemässä 1,4 millimetrillä ja leveys kasvamassa 2,6 millimetrillä.

Tasaisten sivujen myötä Galaxy Z Fold6 on selvästi entistä kulmikkaampi. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Tasaisten sivujen myötä Galaxy Z Fold6 on selvästi entistä kulmikkaampi. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Taittuvan sisänäytön koon kerrotaan olevan yhä 7,6 tuumaa ja kansinäytön 6,2 tuumaa. Näyttöjen kuvasuhteissa nähdään kuitenkin hienoisia muutoksia, kun laite on hieman entistä suhteellisesti leveämpi. Erityisesti kansinäytön osalta muutos kohti tavanomaisia älypuhelimia enemmän muistuttavaa kuvasuhdetta on tärkeä, sillä kilpailijoihin nähden kapeasta kansinäytöstä on alkanut muodostua pikku hiljaa merkittävämpi heikkous Samsungin taittuvanäyttöisille Foldeille.

Mallinnoskuvat kertovat lisäksi oikealta sivulta löytyvän yhä äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, joka sisältänee tuttuun tapaan sormenjälkilukijan. Lisäksi sivuilla on aukkoja mikrofoneille ja stereokaiuttimille sekä pohjassa USB-C-liitäntä.

Takana kamerakohouma on mallinnoskuvien perusteella säilymässä entisenlaisena. Etukamera sijaitsee reiässä kansinäytön yläreunan keskellä, kun taas sisäpuolelle odotetaan jälleen näytön alle sijoitettua kameraa.

Samsung Galaxy Z Fold6:n mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy Z Fold6:n mallinnos takaa ja edestä. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Takakamerakohouma ei ole Galaxy Z Fold6:ssa kokemassa suuria muutoksia. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Takakamerakohouma ei ole Galaxy Z Fold6:ssa kokemassa suuria muutoksia. Kuva: OnLeaks / Smartprix.

Nykyiset Galaxy Z Flip5:n ja Galaxy Z Fold5:n Samsung julkisti 26. heinäkuuta 2023, mikä antaa osviittaa myös tulevien mallien aikatualusta.

Aiempien huhujen mukaan myös Galaxy Z Fold6:n pitäisi edelleen sisältää 50 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä edessä 10 megapikselin kamera. Sisäpuolella olisi edelleen 4 megapikselin kamera näytön alla.

Telekameran osalta ei ole vielä paljastunut tarkkaa tietoa, mutta sekin voi säilyä ennallaan tarjoten 3x optisen zoomin ja 10 megapikselin tarkkuuden.

Aiemmissa raporteissa mainittiin myös, että Galaxy Z Fold6 olisi suljettuna 11 millimetriä paksu. Mallinnoskuvien yhteydessä saadut mittatuet eivät kuitenkaan tue tätä, sillä niiden mukaan paksuus on yhä yli 12 millimetriä, vaikka pieneneekin Galaxy Z Fold5:n 13,4 millimetristä.

Muuten Galaxy Z Fold6:een odotetaan luonnollisesti viimeisimmän sukupolven huippuluokan järjestelmäpiiriä – todennäköisesti sama Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy kuin jo Galaxy S24 Ultrassakin.

Mielenkiintoisia huhuja on jo aiemmin kuultu myös Samsungin taittuvanäyttöisten älypuhelinten malliston laajentumisesta edullisemmalla mallilla. Galaxy Z Fold6 voi huhujen mukaan saada rinnalleen edullisemman sivusuunnassa auki taitettavan mallin hieman vaatimattommilla ominaisuuksilla.