Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Instagram kehittää täysin uutta sovellusta – jakaisi esimerkiksi sijainnin automaattisesti läheisille kavereille

Facebook-omisteinen Instagram kehittää täysin uutta sosiaalisen median palvelua, The Verge kertoo. Threads on Snapchatin kaltainen, läheisten ystävien kanssa viestimiseen tarkoitettu sovellus.

Threads-sovelluksella käyttäjät voivat helposti ja nopeasti jakaa muun muassa oman sijaintinsa, nopeutensa, akun varauksensa ja tilansa ”läheisten” ystävien kanssa. Sovellus tukee myös perinteistä tekstipohjaista pikaviestittelyä, minkä lisäksi sillä voi katsella Instagramin kautta julkaistuja tarinoita.

Jotakuinkin tältä Threads näyttäisi. Vasemmalla tilavaihtoehtoja, oikealla luonnos yhteystietojen listasta.
Jotakuinkin tältä Threads näyttäisi. Vasemmalla tilavaihtoehtoja, oikealla luonnos yhteystietojen listasta.

Threads tukisi myös automaattisia tilapäivityksiä. Se päivittäisi, mahdollisesti muun muassa sijainnin perusteella, käyttäjän tilaksi vaikkapa ”elokuvissa”, ”tylsistynyt” tai ”vapaa”. Threads sisältää monia samankaltaisia ominaisuuksia kuin Snapchat, josta Instagramiin on useasti aiemminkin ammennettu inspiraatiota.

Erillinen Instagram-viestisovellus Direct lopetettiin aiemmin tänä vuonna, mutta Facebookin visiona on silti tarjota lukuisia väyliä yksityiseen viestintään, kuten yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on linjannut. Nyt testattava Threads saattaa hyvin olla seuraava yritys saavuttaa tavoite. Julkista betaversiota ei ainakaan vielä ole kuitenkaan saatavilla.

Threads-sovellus sekoittaa mielenkiintoisesti Facebook-omisteisten viestipalveluiden pakkaa. Facebook on aiemmin kertonut suunnittelevansa kaikkien viestimiensä yhdistämistä samaan sovellukseen, joten erillinen Threads-sovellus olisi siinä mielessä yllättävä julkistus.