Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastus ohjelmistosta lähes jo vahvistaa: uudet iPhonet julkistetaan 10. syyskuuta

Applen on jo aiemmin arveltu tulevan järjestämään iPhone-julkistustilaisuutensa tänä vuonna 10. syyskuuta. Nyt samaiseen päivämäärään viittaa myös Applen seuraavan iOS 13 -käyttöjärjestelmäversion beetatestiversiosta löytynyt kuva.

Yltä löytyvä kuva on löytynyt ohjelmistosta HoldForRelease-maininnan kera. Kalenterikuvakkeessa nähdään viittaus tiistaihin 10. päivä, joka täsmää odotetun syyskuun 10. päivän kanssa. Kuvan bongasi ensimmäisenä iHelp BR -sivusto.

Apple on tyypillisesti julkistanut iPhonet syyskuun toisen viikon tiistaina tai keskiviikkona. Tänä vuonna nämä päivämäärät ovat 10. ja 11. syyskuuta. Jälkimmäistä päivää Apple on yleisesti välttänyt tilaisuuksiensa ajankohtan johtuen vuoden 2001 terrori-iskuista. Tiistai 10. syyskuuta on vaikuttanut siis todennäköisimmiltä iPhone-julkistuspäivältä jo aiemmin, ja uuden paljastuksen myötä entistä enemmän.

Tämän jälkeen uusia iPhoneja odotetaan ennakkotilattavaksi seuraavana perjantaina, joka nyt sattuu olemaan 13. syyskuuta. Normaalin aikataulun mukaisesti tästä viikko eteenpäin, 20. syyskuuta, olisi toimitusten alkamisen ajankohta. Myös japanilaisen operaattoripomon kommentit vihjasivat aiemmin tästä iPhone-myyntiintulon päivämäärästä.

Tänä vuonna tulossa olevat iPhone-mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään aiemmin raportoidusti D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104.

Tällä hetkellä vahvin veikkaus tulossa olevan kolmikon nimiksi ovat iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max. Apple ei ole aiemmin käyttänyt iPadeista ja MacBookeista tuttua Pro-lisänimeä iPhoneissa mutta tänä vuonna tilanne voi muuttua. 9to5Mac-sivusto huomioi, että aiemmin oikeita Apple-tietoja ennakkoon paljastunut nimimerkki CoinX Twitterissä on vihjannut Pro-lisänimestä. Lisäksi suojakotelovalmistaja ESR odottaa uutuuksien nimien olevan juuri iPhone 11 sekä iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max. Asiasta kertoi ensimmäisenä iPhonesoft.fr-sivusto.

Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Kohouma on uutuuksissa muuttumassa neliön muotoiseksi. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks julkaisi aiemmin ensimmäisenä kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraajaiPhone XS ja XS Maxin seuraajat).

Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa. Takalasi voi olla uudistuksena tulevissa iPhone-malleissa yhtenäinen kattaen myös kamera-alueen. Lisäksi pieni ulkoinen muutos on hiljennyskytkimen muodonmuutos pyöreäksi.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia raporttien mukaan.

Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus, etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin sekä tietenkin uusi seuraavan sukupolven Apple A13 -järjestelmäpiiri.

Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.
iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.