Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalilla julkistustilaisuus 5. syyskuuta – odotuksissa useampia uutuuspuhelimia

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on kertonut järjestävänsä julkistustilaisuuden 5. syyskuuta Berliinissä järjesttävien IFA-messujen yhteydessä.

HMD Globalilta odotetaan lähiaikoina useampia puhelinjulkistuksia hiljaisen kesäkauden jälkeen.

Esillä huhuissa ovat olleet mallinimet Nokia 5.2, Nokia 6.2 ja Nokia 7.2. Aiempien vuotokuvien (myös alla) ja huhujen mukaan tulossa olisi Daredevil- ja Star-Lord-koodinimillä toisiaan merkittävästi muistuttava puhelinkaksikko, joissa olisi lovi näytön yläreunassa sekä takana ympyrän muotoinen kamerakohouma.

Lisäksi hiljattain kuultiin huhuja myös Nokia 8.2:sta, joka olisi varustettu esiin nousevalla etukameralla. Myös 5G-verkkoja tukevasta Nokia 9.1 PureView’stä malliston huipulle on kuultu astetta epämääräisempiä huhuja. Älypuhelinten lisäksi HMD Global voi julkistaa myös uusia peruspuhelinmalleja.

Aiempien alta löytyvien vuotokuvien yhteydessä selvisi, että Daredevil-koodinimellinen puhelin sisältää Qualcomm Snapdragon 660 -järjestelmäpiirin, 3 500 milliampeeritunnin akun ja USB-C-liitännän. Puhelimessa on 48 megapikselin pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä mahdollisesti 3D ToF -syvyyskamera. Sormenjälkilukija puhelimessa on sijoitettu taakse.

Spekulaatioissa todennäköisenä on pidetty, että Daredevil voisi olla Nokia 6.2 ja huhuttu rakenteeltaan samanlainen Nokia 7.2 voisi sisältää esimerkiksi tehokkaamman ja uudemman järjestelmäpiirin, kuten Snapdragon 710:n tai Snapdragon 730:n.