Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä on uusi huippuluokan Asus ROG Phone 3 -pelipuhelin – virallinen kuva paljastui

Asus tulee julkistamaan uuden ROG Phone 3 -pelipuhelimensa 22. heinäkuuta.

Nyt tuleva puhelin on vuotanut ensi kertaa verkkoon virallisessa, yltä löytyvässä markkinointikuvassa, jonka paljasti vuotaja Evan Blass eli evleaks.

ROG Phone 3 on tulossa ainakin Suomen markkinoille ensimmäisenä älypuhelimena Qualcommin uudella Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirillä, joka tarjoaa korkeampien kellotaajuuksien myötä 10 prosenttia paremman suorituskyvyn kuin alkuperäinen Snapdragon 865.

Asus julkisti myös viime vuonna, tuolloin ROG Phone II:n muodossa, ensimmäisen älypuhelimen Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiirillä, joten ROG Phone 3:n myötä ensimmäisenä uudella, viritetyllä järjestelmäpiirillä ilmestymisestä on alkamassa muodostua Asukselle jo perinne.

ROG Phone 3:sta paljastui aiemmin kuvia ja tietoja, kun se ilmestyi kuvien kera Kiinan TENAA-viranomaisen laitetietokantaan.

Ulkonäöltään ROG Phone 3 on pitkälti samoilla linjoilla edeltäjäänsä ROG Phone II:een verrattuna. Merkittävin muutos on taakse ilmestynyt yksi lisäkamera. Lisäksi kokonaisuutena uusi ROG Phone 3 on kenties hieman hillitympi, esimerkiksi takapinnan ilmeeltään.

Vertailun vuoksi: tässä on aiempi ROG Phone II.
Vertailun vuoksi: tässä on aiempi ROG Phone II.

Aiempien tietojen mukaan ROG Phone 3 on varustettu 6,59 tuuman AMOLED-näytöllä, jossa on 19,5:9-kuvasuhteella 2340×1080 pikseliä. Näytön virkistystaajuus voi olla 144 hertsiä. Näytössä ei ole lovea tai reikää, vaan yläreunus on vain kookkaampi.

Takana kameroita on kolme ja edessä yksi. Päätakakameran tarkkuus on 64 megapikseliä ja etukameran 13 megapikseliä. Akun vähimmäiskapasiteetti on 5 800 milliampeerituntia, mikä voi tarkoittaa tavallisesti ilmoitetun tyypillisen kapasiteetin olevan 6 000 milliampeerituntia. Aiempi 3C-viranomaislistaus kertoi myös 30 watin pikalatauksesta.

RAM-käyttömuistin määriksi TENAA kertoi 8, 12 tai jopa 16 gigatavua, sisäisen tallennusmuistin määriksi 128, 256 ja 512 gigatavua. Luonnollisesti mukana on myös esimerkiksi 5G-tuki ja Android 10 -käyttöjärjestelmäversio.

ROG Phone 3:n mitat ovat 171 x 78 x 9,85 millimetriä ja paino 240 grammaa. Takana puhelimessa nähdään ROG-logo, joka on jälleen varustettu RGB LED -valolla. Lisäksi ROG Phone 3:sta näyttäisi löytyvän edelleen kyljeltä myös toinen liitäntä.

Puhelin on nähty myös alta viimeisenä löytyvässä, verkkoon vuodetussa live-kuvassa.

Kaiken kaikkiaan Asus ROG Phone 3 näyttää olevan muodostumassa mielenkiintoiseksi älypuhelinuutuudeksi, joka tulee tarjoamaan Android-puhelinten aivan terävimpään kärkeen nousevaa suorituskykyä.

Asus ROG Phone 3 kiinalaisviranomaisen TENAAn kuvissa.
Asus ROG Phone 3 kiinalaisviranomaisen TENAAn kuvissa.
Asus ROG Phone 3 kiinalaisviranomaisen TENAAn kuvissa.
Asus ROG Phone 3 kiinalaisviranomaisen TENAAn kuvissa.
Asus ROG Phone 3 live-kuvassa.
Asus ROG Phone 3 live-kuvassa.