Kuvavuoto: Samsungin uusi taittuvanäyttöinen Galaxy Z Flip4 -simpukkapuhelin paljastui kattavasti tuotekuvissa neljänä värivaihtoehtona

Samsungin seuraava taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin uudistuu muotoilultaan vain hienoisesti.

Samsung tulee julkistamaan seuraavat taittuvanäyttöiset huippupuhelimensa Galaxy Z Flip4:n ja Galaxy Z Fold4:n sekä muut uutuutensa – Galaxy Watch5 -älykellot ja Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet – 10. elokuuta Unpacked-julkistustapahtumassaan.

Vuotoja ja paljastuksia Samsung-uutuuksista on nähty jo runsaasti. Nyt viimeisimpänä vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks on paljastanut taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen Galaxy Z Flip4:n eri kuvakulmista neljänä eri värivaihtoehtona esittelevät tuotekuvat yhteistyössä Giznext-sivuston kanssa.

Galaxy Z Flip4:n neljä värivaihtoehtoa ovat violetti Bora Purple, harmaa Graphite, pinkki kulta Pink Gold sekä sininen Blue.

Ulkoisesti Galaxy Z Flip4 on pitkälti edeltäjänsä Galaxy Z Flip3:n tapainen, mutta yksityiskohdissa on pieniä eroja. Kannen kameroiden linssit esimerkiksi kohoavat Galaxy Z Flip4:ssä selkeästi muusta pinnasta toisin kuin Galaxy Z Flip3:ssa, jossa ne ovat lähes ympäröivän pinnan tasalla. Yleiseltä muodoltaan Galaxy Z Flip4 on myös sivuiltaan edeltäjäänsä tasaisempi. Oikealta sivulta löytyvät äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet. Kylkiä kiertää alumiinirunko ja muuten ulkopinnat Galaxy Z Flip4:ssä ovat lasia.

Samsungin on lisäksi huhuttu onnistuneen vähentämään epätasaisuutta taittuvanäyttöisten älypuhelintensa taitoskohdassa tulevissa uutuuksissaan, mahdollisesti muutoksia saranarakenteeseen tekemällä.

Samsung Galaxy Z Flip4, Bora Purple. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy Z Flip4, Bora Purple. Kuva: OnLeaks / Giznext.

Mitään mullistavia toiminnallisia uudistuksia ei huhujen mukaan Galaxy Z Flip4:ssä tulla näkemään, vaan kyse on tekniikan päivittämisestä ajan tasalle ja astetta entistä paremmaksi.

Aiemmin raportoidusti sisäpuolella Galaxy Z Flip4 tulee tarjoamaan edelleen 6,7 tuuman ja Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näytön 120 hertsin virkistystaajuudella. Samalla kansinäyttö kasvaa kuitenkin hieman kokoa: AMOLED-näytön koko on Galaxy Z Flip4:ssä 2,1 tuumaa verrattuna 1,9 tuumaan edeltäjässä.

Kameroissa Galaxy Z Flip4:ssä ei ole odotettavissa suurta muutosta, vaan tarjolla pitäisi olla edelleen ulkopuolella 12 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakamerat ja sisäpuolella reiässä näytön yläreunan keskellä 10 megapikselin kamera. Jonkinlaisia parannuksia kameroissa saatetaan kuitenkin nähdä.

Yksi tärkeä parannus Galaxy Z Flip4:ssä on suurempi akku, kun kapasiteetti kasvaa Galaxy Z Flip3:n 3 300 milliampeeritunnista 12 prosentilla 3 700 milliampeerituntiin. Samalla pikalatauksen teho nousee 25 wattiin, kun Galaxy Z Flip3 tukee vain 15 watin latausta. Lisäksi Galaxy Z Flip4:ssä on edelleen myös langaton lataus.

Teknisenä perustana Galaxy Z Flip4 sisältää Qualcommin uuden Snapdragon 8+ Gen 1 -huippupiirin, joka on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin Snapdragon 8 Gen 1. Verrattuna Galaxy Z Flip3:n Snapdragon 888:aan tarjolla pitäisi olla jo mittava suorituskykyparannus. RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128, 256 tai jopa 512 gigatavua.

OnLeaksin aiemmin mallinnoskuvien yhteydessä kertoman mukaan Galaxy Z Flip4:n mitat ovat 165,1 x 71,9 x 7,2 millimetriä verrattuna Galaxy Z Flip3:een, jonka mitat ovat 166,0 x 72,2 x 6,9 millimetriä. Uutuus on siis pikkuriikkisen lyhyempi ja kapeampi, mutta myös paksumpi.

Samsung Galaxy Z Flip4, Graphite. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy Z Flip4, Graphite. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy Z Flip4, Pink Gold. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy Z Flip4, Pink Gold. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy Z Flip4, Blue. Kuva: OnLeaks / Giznext.
Samsung Galaxy Z Flip4, Blue. Kuva: OnLeaks / Giznext.