Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Samsung Galaxy Note10+ paljastui virallisissa kuvissa Galaxy Note10:n jatkoksi

Samsungin tulevat huippupuhelimet Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ on nähty ensi kertaa vuotaneissa virallisissa markkinointikuvissa. Ensin paljastui Galaxy Note10 ja pian perässä myös suurempi Note10+. Puhelinten ulkoiset erot ovat pieniä, ja rajoittuvat koon lisäksi lisäkameraan Note10+:ssa.

Kuvissa puhelimet nähdään Galaxy Note -sarjan tunnusmerkin, S Penin, kera. Oheiset kuvat julkaisi Ishan Agarwal Twitterissä.

Samsung on vahvistanut aiemmin järjestävänsä seuraavan Galaxy Unpacked -julkistustilaisuutensa 7. elokuuta New Yorkissa.

Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10+. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.
Samsung Galaxy Note10. Kuva: Ishan Agarwal.

Aiempien huhujen mukaan Samsungilta odotetaan useita Galaxy Note10 -malleja, Galaxy Note10:n ja Galaxy Note10+:n lisäksi 5G-versioita.

Yhteistä Galaxy Note10:lle ja suuremmalle Galaxy Note10+:lle on laajasti etupuolen kattava näyttö, jossa yksittäinen etukamera on sijoitettu reikänä näytön yläreunan keskelle. Lisäksi kummastakaan ei löydy enää 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Myös rakenteeltaan ja sijoittelultaan puhelinten odotetaan vastaavan toisiaan: pohjasta löytyy kaiutin- ja mikrofoniaukkojen lisäksi USB-C-liitäntä sekä S Pen -kynän paikka, yläreunasta puolestaan korttipaikkojen kelkka sekä ilmeisesti myös infrapunalähetin.

Missään Galaxy Note10 -sarjan puhelimissa ei myöskään ole nähty lainkaan painikkeita puhelinten oikealla kyljellä. Vasemmalta kyljeltä löytyy äänenvoimakkuuden säätökytkimen ohella yksi painike.

Galaxy Note10 -puhelimiin on huhuttu aiemmin kosketuksen tunnistavaa kylkeä tai kapasitiivisia painikkeita fyysisten painikkeiden korvaajaksi, mutta sittemmin nämä huhut on ammuttu alas.

Galaxy Note10:ssä näytön koko on noin 6,3 tuumaa ja Galaxy Note10+:ssa 6,75 tuumaa. Koon lisäksi keskeisin ero puhelinten välillä on suuremman mallin lisänä sisältämä neljäs takakamera, 3D ToF -syvyyskamera. Kolmen muun takakameran odotetaan olevan laajakulmainen pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä optisen zoomin mukaan tuova telekamera.

Galaxy Note10:n mitat ovat tietojen mukaan 151 x 72 x 7,9 millimetriä, 8,3 millimetriä kameran kohdalta, ja Galaxy Note10+:n 162,3 x 77,4 x 7,9 millimetriä, 8,5 millimetriä kameran kohdalta. Suurempi malli olisi näillä mitoilla vain 0,4 millimetriä pidempi ja 1 millimetrin leveämpi kuin Galaxy Note9, vaikka näytön koko on kasvamassa 6,4 tuumasta 6,75 tuumaan. Galaxy Note9:ssä on vielä verrattain kookkaat reunukset näytön ylä- ja alapuolella, kun uutuudessa ne on minimoitu.

Galaxy Note10 -puhelimiin odotetaan teknisinä ominaisuuksina hieman Galaxy Note9 ja Galaxy S10 -mallien Exynos 9820 -järjestelmäpiiriä tehokkaampaa Exynos 9825 -järjestelmäpiiriä (piirin valmistusprosessi voi muuttua 8 nanometristä 7 nanometriin), uutta nopeampaa UFS 3.0 -tallennusmuistityyppiä sekä jopa 45 watin tehoista pikatalausta. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle. Takana Galaxy Note10 -puhelimissa ei myöskään ole enää Samsungin pitkään huippupuhelimiinsa tätä ennen sisällyttämää sykeanturia.

Huhujen mukaan Samsungilta on tulossa ainakin neljä Galaxy Note10 -sarjan mallia, joista kaksi tukisivat myös 5G-mobiiliverkkoyhteyttä. Toistaiseksi ei ole tietoa, eroavatko 5G-mallit muiltakin ominaisuuksiltaan kahdesta muusta.