Korealaisraportti: Samsung julkistaa Galaxy S23 -huippupuhelimensa helmikuun ensimmäisellä viikolla

Galaxy S23 -uutuuskolmikon julkistus on suunnitelmissa helmikuulle.

Samsungin on aiemmin huhuttu voivan julkistaa seuraavat Galaxy S23 -sarjan huippupuhelimensa tavallista varhaisemmassa vaiheessa ensi vuotta, mutta lopulta näin ei välttämättä juuri tapahdukaan.

Korealaisjulkaisu Chosunin lähteiden mukaan Galaxy S23 -puhelinten lanseeraus nimittään tulee tapahtumaan helmikuun ensimmäisen viikon aikana San Franciscossa järjestettävässä Galaxy Unpacked -tilaisuudessa. Tämän jälkeen Galaxy S23 -puhelimet voisivat saapua myyntiin 17. helmikuuta alkaen. Aikataulu on lopulta varsin tavanomainen Galaxy S -sarjan huippupuhelimille.

Mielenkiintoisesti korealaistietojen mukaan Samsung voisi yhä käyttää omaa tulevaa järjestelmäpiiriään, mahdollisesti nimeltään Exynos 2300, osassa malleja valituilla markkinoilla, vaikka aiemmin kaikkiin Galaxy S23 -puhelimiin on odotettu vain Qualcommin seuraavan sukupolven Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiriä. Qualcomm itsekin vahvisti hiljattain jälleen tällä viikolla, että sen osuus on nousemassa 75 prosentista Galaxy S22 -puhelimia maailmanlaajuiseksi seuraavassa Galaxy S23 -sukupolvessa.

Galaxy S23 -puhelimia Snapdragon 8 Gen 2:lla varustettuna on jo bongattu GeekBench-suorituskykytestin tietokannasta. GeekBenchin mukaan järjestelmäpiirissä on yksi huipputehoydin (Makalu-Elp) 3,36 gigahertsin kellotaajuudella, neljä tehoydintä (2x Makalu ja 2x Matterhorn) 2,80 gigahertsin kellotaajuudella ja kolme säästöydintä (Klein-R1) 2,02 gigahertsin kellotaajuudella. Snapdragon 8 Gen 2:een on jo aiemmin povattu 1+2+2+3-ydinjakaumaa. Grafiikkasuorittimeksi GeekBenchin paljastamissa tiedoissa on listattu Adreno 740, verrattuna Adreno 730 -grafiikkasuorittimeen Snapdragon 8 ja 8+ Gen 1:ssä.

Testin suorittanut puhelin oli varustettu lisäksi 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla sekä Android 13 -käyttöjärjestelmäversiolla.

Qualcommin odotetaan julkistavan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin 15.-17. marraskuuta järjestettävässä Snapdragon Summit -tapahtumassa.

Muuten niin Galaxy S23:n, Galaxy S23+:n kuin myös Galaxy S23 Ultran mallinnoskuvat ovat jo paljastuneet. Ulkoisesti puhelimiin on luvassa vain pieniä uudistuksia, eikä ominaisuuksissakaan pitäisi tapahtua kovin suuria mullistuksia uuden järjestelmäpiirin ja muiden pienten suorituskykyparannusten lisäksi. Mielenkiintoisimpana muutoksena huippumalli Galaxy S23 Ultraan odotetaan kuitenkin uudistuksena 200 megapikselin pääkameraa.

Samsung Galaxy S23 Ultran mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy S23 Ultran mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy S23:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy S23:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Digit.in.
Samsung Galaxy S23+:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.
Samsung Galaxy S23+:n mallinnos. Kuva: OnLeaks / Smartprix.