Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhumylly pyörii jo vauhdilla – tällaisia uudistuksia odotetaan vuoden 2020 iPhoneihin

Tämänkään vuoden iPhone-uutuuksia ei ole vielä nähty, mutta ensi vuoden malleista huhutaan jo. Perinteikäs Apple-tietäjä Ming-Chi Kuo on jakanut viimeisimmät tietonsa, minkä lisäksi Bloomberg on myös raportoinut tulevasta.

Kuon mukaan Apple on uudistamassa iPhone-mallistoaan ensi vuonna kolmella tavalla. Ensinnäkin Apple on uudistamassa älypuhelimiaan vuonna 2020 ulkoisesti, kun tämän vuoden mallien odotetaan olevan muotoilultaan pitkälti totutun kaltaisia. Kuon mukaan iPhoneihin on tulossa myös 5G-tuki ja kameraparannuksia.

Tukea uuden sukupolven 5G-verkoille on uumoiltu iPhoneihin vuodeksi 2020 jo hyvän aikaa, joten suuresta yllätyksestä ei ole kyse. Kamerateknologian parannuksia Kuo ei ole tarkemmin täsmentänyt, mutta aiemmin sama analyytikko on povannut iPhoneihin ToF-kameraa (Time of Flight) muun muassa täydennetyn todellisuuden sovellusten kanssa käytettäväksi.

Kuo kertoo Applen kaavailevan myös lukuisia pienempiä uudistuksia, kuten päivitettyjä antenneja ja tukevan uusia iBeacon-sensoreita. Myös ensi vuonna iPhoneja koristavat OLED-näytöt, ja eri mallit tulevat 5,4 ja 6,7 tuuman paneeleilla 6,1 tuuman lisäksi, Kuo toteaa.

Bloomberg toistaa myös aiemmin kuullut huhut, joiden mukaan Touch ID -sormenjälkitunnistus on palaamassa näytönalaisena iPhoneihin joko vuonna 2020 tai viimeistään 2021. Apple ei kuitenkaan ole luopumassa Face ID:stä, vaan on tuomassa Touch ID:n sen rinnalle toiseksi vaihtoehdoksi.

Apple julkistaa vuoden 2019 uutuutensa ensi tiistaina 10. syyskuuta, mutta myös ensi vuotta ennakoiva huhumylly on jo siis täydessä vauhdissa.