Apple-tietäjä: Applelta tulossa taittuva iPad vuonna 2024 - paljasti jo yhden laitteeseen suunnitellun yksityiskohdan

Huhut Applen mukaantulosta taittuvanäyttöisten laitteiden markkinoille jatkuvat.

Nyt Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-Chi Kuo on kertonut Twitter-tilillään viimeisimmät tietonsa.

Kuon mukaan vuoden 2023 aikana iPadeihin ei odoteta suuria muutoksia, minkä myötä hän odottaa niiden toimitusten laskevan 10-15 prosentilla vuoteen 2022 verrattuna. Välttämättä 9-12 kuukauteen ei nähdä ollenkaan uusia iPadeja esimerkiksi seuraavan sukupolven iPad minin toimitusten alkaessa vasta vuoden 2024 alussa.

Jos on vuosi 2023 tylsä iPadien osalta, niin vuonna 2024 pitäisi olla luvassa mielenkiintoisempia uutuuksia, sillä Kuo kertoo odottavansa vuonna 2024 markkinoille taittuvaa iPadia, joka kasvattaa toimituksia ja parantaa tuotemixiä, eli nostaa myytävien iPadien keskihintaa.

Kuo toteaa lisäksi viimeisimmän raporttinsa yhteydessä, että taittuvaan iPadiin olisi tulossa hiilikuidusta valmistettu seisontatuki. Hiilikuidun ansiosta seisontatuki on kevyempi, mutta kestävämpi.

Kuon mukaan hiilikuituisen seisontatuen valmistuksesta vastaava Anjie Technology tulee olemaan Applen alihankkijana merkittävä hyötyjä uuden taittuvan iPadin täysin uudesta designista.

Mahdollisista taittuvista iPhoneista ja iPadeista on huhuttu jo pitkään, mutta toistaiseksi huhut ovat olleet varsin ylimalkaisia. Joulukuussa korealaisjulkaisu The Elec kuitenkin raportoi, että Applella olisi työn alla 20,25 tuuman taittuvalla näytöllä varustettu laite.

The Elecin lähteiden mukaan kiinni taitettuna laite voisi tarjota 15,3 tuuman näytön, josta auki taitettuna koko kasvaisi 20,25 tuumaan.

Apple ei ole toistaiseksi lähtenyt mukaan taittuvanäyttöisten laitteiden markkinoille, mutta aiemminkin sen on huhuttu olevan kiinnostunut ensisijaisesti suuremman näyttökoon ratkaisuista pienempien älypuhelinmaisten laitteiden sijaan.

Jo marraskuun alussa The Elec raportoi myös kuulleensa lähteiltään Samsungin mobiiliyksikön tapaamisissa alihankkijoiden kanssa nousseen esille odotuksen, että Apple julkaisisi ensimmäisen taittuvanäyttöisen laitteensa kahden vuoden sisällä eli käytännössä vuonna 2024.  Tuolloin kerrottiin myös, että Samsungin odotuksen mukaan Applen ensimmäinen taittuvanäyttöinen laite ei tule olemaan puhelin, vaan tablettia ja/tai läppäriä muistuttava suurikokoisemmalla näytöllä varustettu laite.

Myös esimerkiksi analyytikko Ming-Chi Kuo, Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman sekä näyttöpaneelialan asiantuntija Ross Young ovat kaikki aiemmin vihjailleet Applen olevan ennemminkin kiinnostunut juuri suurikokoisemmista taittuvanäyttöisistä laitteista taittuvanäyttöisten älypuhelinten sijaan.

Applen on huhuttu tutkivan erilaisia taittuvia MacBookin ja iPadin muodon yhdistäviä hybridilaitteita.