Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple varoittaa: uusi peilimusta iPhone-väri altis hankaumille

Uusissa iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimissa Apple esittelee mallistoonsa kaksi uutta värivaihtoa mukana säilyvien tuttujen hopean, kullan ja ruusukullan jatkoksi – mustan sekä kiiltävän peilimustan, englanniksi Jet Blackin.

Kiiltävä peilimusta iPhone-väri on ensiarvioissa miellyttänyt monien silmää, mutta miten käy ajan kanssa?

Ainakin Apple itse on ottanut uuteen värivaihtoehtoonsa varovaisen linjan ja antaa iPhone 7 -tietosivuillaan varoitusiskun. Näin Apple kertoo:

– iPhone 7:n korkeakiiltoinen peilimusta väri saadaan aikaan erittäin tarkalla yhdeksänvaiheisella anodisointi- ja kiillotusprosessilla. Pinta on yhtä kova kuin muissakin anodisoiduissa Apple-tuotteissa. Käytön myötä korkeakiiltoisessa pinnassa saattaa kuitenkin erottua hienoisia hankaumia. Jos tämä huolestuttaa sinua, suosittelemme käyttämään jotain monista kuorivaihtoehdoista iPhonesi suojaksi.

Vasta tulevaisuus ja päivittäinen käyttö kertoo, miten aika uutta iPhone-väriä kohtelee. Applen itsensä mukaan se on yhtä kestävä kuin muutkin, mutta kiiltäväpintaisuutensa vuoksi hankaumat voivat tulla näkyviin siinä.

Peilimusta väri on saatavilla 16. syyskuuta Suomessakin myyntiin tulevissa iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -mallistoissa vain 128 ja 256 gigatavun tallennusmuistilla eli 32 gigatavun hinnat alkaen -mallina sitä ei saa.

Alla kuvassa vielä kaikki viisi iPhone 7 -värivaihtoehtoa.