Vuoden Auto 2018 on Volvo XC40 – lue lisää Ruotsin ylpeydestä

Joka vuotinen Geneven autonäyttely alkaa perinteisesti arvostetulla Car of the Year, eli Vuoden Auto, -palkinnon jakamisella. Tänä vuonna seitsemästä ehdokkaasta voittajaksi valikoitui suosittuun katumaasturikokoluokkaan sijoittuva Volvo XC40.

Tämän vuoden kilpailuun lähti alun perin mukaan 37 hyvin erilaista uutuusmallia. Tuomaristossa olevat 60 valitsijaa 23 eri maista lähtöisin olevaa toimittajaa valitsivat tästä joukosta finaalikierrokselle seitsemän ehdokasta. Tämän vuoden kilpailun finaaliin selvisivät Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-sarja, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza sekä Volvo XC40. Arvosteluperusteet ovat laajat, ja niiden joukossa ovat muun muassa vastine rahalle, tekniset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, taloudellisuus ja suorituskyky. Jokaisella tuomarilla on käytettävissään 25 pistettä, jotka pitää jakaa vähintään viidelle autolle.

Tämän vuoden äänestyksessä varsin ylivoimaiseen voittoon nousi Volvon uusi kompaktin luokan katumaasturi XC40. Se edustaa kokonaan uutta pohjalevyteknologiaa, ja tulee esittelemään myös Volvon uudet kolmisylinteriset bensakoneet. Autossa myös tullaan näkemään hybriditeknologiaa isompien sisarmalliensa tapaan.

Volvo keräsi yhteensä 325 ääntä, kun toiseksi sijoittunut Seat Ibiza sai tyytyä 242 ääneen. Kolmanneksi sijoittui BMW 5-sarja 226 äänellä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Volvo voitti Vuoden Auto -palkinnon.

Kuva: Mia Pelttari