Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Video: Ennätysjahtia Nürburgringillä – Jaguar nappasi nopeimmin neliovisen tittelin

Nürburgring Nordschleife alkaa olla varsin vakioitunut paikka vertailla nopeita katuautoja. Nyt legendaarisen radan otti haltuun Jaguar.

Tehokkaiden autojen suorituskykyvertailu on käynyt viime vuosina haastavaksi. 0-100 km/h arvojen vertailu ei kerro kovin paljoa auton kokonaissuorituskyvystä, ja huippunopeudet ovat paljolti kiinni valmistajan päätöksestä, mihin nopeus rajoitetaan. Näistä syistä kierros haastavalla yli 20 kilometriä pitkällä moottoriradalla kertoo autosta kokonaisuutena enemmän.

Jaguar lähti ennätysjahtiin vain 300 kappaletta valmistettavalla XE SV Project 8 -autolla. Hyvin kilpa-automainen olemus ei pettänyt, sillä kierros taittui huimassa 7 minuutin ja 21 sekunnin ajassa, mikä oikeuttaa nopeimman neliovisen auton titteliin. Vertailun vuoksi noin vuosi sitten julkaistu 510-hevosvoimaisen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglion kierrosaika radalla oli 7 minuuttia ja 32 sekuntia.

Jaguar XE SV Project 8 on konsernin erikoisautoja rakentavan SVO-osaston taidonnäyte. Auton pellin alta löytyy 5,0-litrainen ahdettu V8, joka tuottaa 600 hevosvoimaa. Valmistajan mukaan nelivetoinen sportti saavuttaa 60 mailin nopeuden (97 km/h) 3,3 sekunnissa ja huippunopeutta löytyy vähintään 200 mph (322 km/h).

Hyppää kyytiin hurjalle ratakierrokselle.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää Nürburgringillä ajetuista kierroksista:
Nyt mennään kovaa! Uusi Porsche 911 GT3 hurjassa vauhdissa Nürburgringillä
Uusi Civic Type R selvitti Nürburgringin etuvetoisten ennätysajassa – hyppää kyytiin hurjalle kierrokselle
Tämä perhetykki kellotti Nürburgringin farmariautojen pohjat
Hurja kierros Nürburgringillä – Alfan uutuus todisti nopeutensa
Video: Näin taittuu ratapäiville sopiva Porsche Nürburgringillä
Golf GTI on taas Nürburgringin valtias