Markku Alén ja Lancia Delta S4 – "Aivan järjetön auto"

Teknavin vauhtikaksikko on päässyt esittelemään Teknavin katsojille lukuisia ralliautoja, mutta kruununjalokivi on vielä puuttunut. Asia korjaantuu kuitenkin kuluvan tv-kauden aikana, kun Markku palaa Lancia Delta S4:n ratin taakse.

Tv-kauden kuudennessa jaksossa päästään muistelemaan hurjia B-ryhmäläisiä. Markku oli siirtymässä 80-luvulla jo Peugeotin talliin, kun italialaiset laittoivat ison vaihteen päälle ja suunnittelivat 037:n seuraajaksi Delta S4:n. Sekä kompressorilla että turbolla ahdettu auto lukeutui aikansa rajuimpiin ralliautoihin, ja se tulee selville myös Alénin kommenteista.

– Se oli mieletön moottori. Epäilen et mul oli ensimmäisen kerran yli 600 hevosvoimaa, Markku Alén puhuu kunnioittavasti legendaarisen auton vieressä.

037:ään verrattuna Alén ei päässyt koskaan yhtä hyvin sinuiksi nelivetotykin kanssa, ja asfaltilla se herätti jopa hieman pelkoa.

– Oli aivan järjetön auto, Alén summaa muistojaan Lancia Delta S4:sta.

Paluu B-ryhmäläisten maailmaan nähdään Tekvavin tv-kauden kuudennessa jaksossa. Ensiesitys nähdään maanantaina 17.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla, ja uusinta sunnuntaina 23.4. 15.30 MTV3-kanavalla.