Volvo lisää turvallisuusominaisuuksiinsa autonomiaa

Volvo esittelee uuden XC60:n Geneven autonäyttelyssä. Mallin avulla Volvo esittelee myös kolme uutta turvallisuusominaisuutta. Työtä on tehty etenkin törmäysturvallisuuden eteen ja otettu jälleen uusi askel kohti autonomisempaa ajamista.

Volvon City Safety -järjestelmää on päivitetty XC60-mallissa, ja se sisältää nyt uuden turvallisuusominaisuuden, ohjaustuen. Ohjaustuki aktivoituu, kun automaattijarrutus ei yksin pysty välttämään uhkaavaa onnettomuutta. Tällaisissa tilanteissa auto auttaa kuljettajaa ohjaamaan ja väistämään edessä olevan esteen. Volvon City Safety-järjestelmä on jo aiemmin sisältänyt törmäysvaroittimen ja automaattijarrutusjärjestelmän. Järjestelmä auttaa välttämään yhteentörmäyksiä toisten ajoneuvojen, jalankulkijoiden ja suurten eläinten kanssa. Järjestelmän uusi ohjaustuki toimii nopeudessa 50–100 km/h.

Vastaantulevien väistötoiminto.

Volvo on lisännyt autoon myös vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon, joka auttaa kuljettajaa välttämään yhteentörmäyksiä vastaantulevalla kaistalla kulkevien ajoneuvojen kanssa. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa, joka on tahattomasti ajautumassa vastaantulevien kaistalle, avustaa automaattisesti ohjaamisessa ja auttaa näin auton takaisin omalle kaistalle pois vastaantulevan liikenteen tieltä. Tämä järjestelmä toimii nopeudessa 60–140 km/h.

Uusi ohjausaputoiminto on tullut myös Volvon kuollutta kulmaa tarkkailevaan järjestelmään. Järjestelmä auttaa välttämään mahdollisia onnettomuuksia kuolleessa kulmassa olevien ajoneuvojen kanssa ohjaamalla auton takaisin omalle kaistalle.

Ohjausapu lisää toimintaa kuolleen kulman tarkkailuun.

XC60 on kaikkiaan saanut uusia ominaisuuksia suurempien 90-sarjan autojen tapaan. Uusi malli kykenee havaitsemaan suuret eläimet, estämään tieltä suistumisen ja ohjaamaan puoliautomaattisesti. Ominaisuudet ovat saatavilla lisävarusteina.

Uusi Volvo XC60 esitellään ensimmäisen kerran Geneven autonäyttelyssä tiistaina 7. maaliskuuta.