Tiedätkö mikä on Suomen myydyin nelivetoauto? Saatat yllättyä

Suomessa ensirekisteröitiin viime vuonna yhteensä 118 583 uutta henkilöautoa ja 15 524 uutta pakettiautoa. Hieman tarkemmin tilastoja tutkiessa löytää myös mielenkiintoista nippelitietoa.

Henkilöautojen rekisteröinteihin paneuduimme jo aikaisemmin. Toyota nousi tilastojen ykköseksi ja Volkswagen tuli toisena. Pakettiautojen tilastoissa Volkswagen puolestaan nousi suurimmaksi tekijäksi 3 838 ensirekisteröinnillä. Suosituin pakettiautomalli oli Volkswagen Transporter 2 571 kappaleella.

Transporterin myynnistä huomioimisen arvoista on nelivetoisten mallien osuus. Kokonaismäärästä yli puolet, tarkemmin 54 prosenttia, oli varustettu nelivedolla. Kun tähän lukuun yhdistetään myös henkilöautoiksi rekisteröitävät Transporterin henkilöautoversiot sekä Caravelle ja Multivan-mallit, nousee Transrporter T6-korimallillaan Suomen eniten rekisteröidyksi nelivetoiseksi autoksi. Kokonaismääräksi kirjattiin 1 575 kappaletta.

Nelivetoisten autojen markkinat ovat viime vuosina kasvaneet tasaiseen tahtiin. Henkilöautoista Volvo nousi suurimmaksi nelivetomerkiksi yhteensä 4 063 nelivetoisen henkilöauton rekisteröinnillä. Myös saksalaiset premium-brändit ovat isoja tekijöitä nelivetomarkkinoilla.

Kuva: Mikko Autio

Lue myös:
Tässä ovat autokaupan voittajat ja häviäjät vuodelta 2017 – Volkswagen jäi selkeästi Toyotan taakse
Joulukuun ensirekisteröinneissä nähtiin todellinen yllättäjä – Renault ylivoimainen ykkönen sekä merkkien että mallien osalta