Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Täysin uusi persoonallinen Nissan Juke on älykkäämpi kuin koskaan

Uusi Nissan Juke haluaa esiintyä teknologia edellä. Juke erottuu Crossovereiden b-segmentissä vähintäänkin ulkonäkönsä osalta.

Nissan Juke saa nyt toisen sukupolven, kun vuonna 2010 ensiesitelty malli korvataan uudella. Uutuus painottaa ajettavuutta, aiempaa parempia sisätiloja ja teknologiaa. Juke säilyttää omaperäisen muotoilun, joka on ilmeisesti toiminut – ensimmäisen sukupolven Jukea myytiin lähes miljoona kappaletta Euroopassa.

– Nissan JUKE on täällä taas. Identiteetiltään ainutlaatuisena, entistäkin luonteikkaampana ja suorituskykyisempänä ja täynnä kuljettajan tarpeisiin vastaavaa huipputeknologiaa, kertoo Ponz Pandikuthira Nissan Europelta.

Uutuus lyö itsensä jälleen kilpailtuun crossovereiden b-segmenttiin ja tallella on myös etuvalojen pyöreä muoto, joka on nyt toteutettu led-tekniikalla. Muotoilun lisäksi erottautumista haetaan yksilöitävillä korin, katon ja sisäverhoilun väriyhdistelmillä. Keulamaskin V-Motion-etusäleikön muoto jatkuu valoihin.

Valitettavasti myös Nissanin on pitänyt saada tunkea sanat coupé ja crossover tämän auton mainoslauseisiin, vaikka näillä ei ole toistensa kanssa juurikaan tekemistä perinteisessä mielessä. Jukessa on sentään yritetty piilottaa takaovenkahvat, vaikka valmistajan mielestä musta ”kelluva” katto kertoo coupé-tyylistä.

Eikä yllätyksenä tule sekään että uusi Nissan Juke lupaa tarjota edeltäjäänsä enemmän tilaa. Takapenkkiläisten polvitila on kasvanut 58 millimetrillä ja samassa paikassa on pään yläpuolella 11 millimetriä enemmän tilaa. Tavaratila vetää 20% ensimmäistä sukupolvea enemmän, joten uutuuden kontin tilavuus on 422 litraa.

Teknologiaa ja tekniikkaa

Juke on varustettu Nissanin viimeistä edistystä edustavilla tietoviihdetoiminnoilla ja kuljettajaa avustavilla järjestelmillä. Valmistajan mukaan Nissan Intelligent Mobility -teknologialla varustetussa uutuusmallissa on paremmat liitäntämahdollisuudet kuin missään aikaisemmassa Nissanin autossa.

Esimerkkinä tästä uuteen Jukeen saatavilla oleva ProPilot avustaa maantieajossa ohjausta, kiihdytystä ja jarrutusta pitäen auton kaistalla ja sopeuttaen auton vauhdin muun liikenteen vauhtiin. Lisäksi Juke tarjoaa turvallisuustoimintoja, kuten automaattinen hätäjarrutustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, älykäs kaistavahtijärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä ja kuolleen kulman avustin.

Uusi NissanConnect-tietoviihdejärjestelmä mahdollistaa älypuhelimen sovellusten näyttämisen järjestelmän 8-tuumaisella kosketusnäytöllä Apple CarPlay ja Android Auto -toimintojen välityksellä. Kuljettajan käytettävissä ovat myös TomTomin kartat ja Live-liikennetietopalvelut. Matkustajat voivat muodostaa auton Wi-Fi-yhteyspisteen kautta yhteyden verkkoon kannettavalla tietokoneella tai tabletilla.

NissanConnect Services mahdollistaa auton ovien lukitustilan tarkistamisen sekä niiden lukitsemisen tai avaamisen älypuhelimella. Myös rengaspaineet ja moottorin öljymäärä on mahdollista tarkistaa älypuhelimesta ennen ajoon lähtöä. Google Assistant yhteensopivuus helpottaa kuljettajan elämää mahdollistamalla muun muassa keskuslukituksen ja valojen hallinnan sekä määränpään lähettämisen auton navigointijärjestelmään älylaitteeseen puhumalla.

Juke on aiempaa suurempi sisätilojen lisäksi myös ulkoisesti. Pituus on nyt 4210 mm, korkeus 1595 mm ja leveys 1983 mm. Tästä huolimatta se itse asiassa 23 kg entistä kevyempi ja erikoislujan teräksen hyödyntämisen ansiosta kori on entistä jäykempi.

Voimanlähteenä on ainakin alkuun aina 1,0-litrainen ja kolmisylinterinen turboahdettu DIG-T-bensiinimoottori, joka tuottaa tehoa 86 kW (117 hv) ja huippuvääntö on hetkellisesti 200 newtonmetriä muilla kuin pienimmällä vaihteella. Vaihteistovalinta jätetään kuluttajalle 6-vaihteisen käsivaihteiston ja ohjauspyörän vaihtosiivekkeillä varustetun 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston välille.

Täysin uuden Nissan Juken tuotanto on jo aloitettu ja se jatkuu edeltäjänsä tavoin Sunderlandin tuotantolaitoksessa Isossa-Britanniassa. Brexit on varmasti vaarana mielessä sielläkin suunnalla. Toimitukset asiakkaille käynnistyvät Euroopassa marraskuun lopussa.

Kuvat: Valmistaja

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.