Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä ovat Vuoden Auto Suomessa 2017 -kilpailun finalistit. Minkä sinä valitsisit?

Suomen Auto- ja liikennetoimittajat ovat laittaneet jälleen riviin vuoden tärkeimmät autouutuudet. Kolmatta kertaa järjestettävä Vuoden Auto Suomessa -äänestys keräsi tänä vuonna ensimmäisellä kierroksella 25 ehdokasta. Kilpailujoukko oli hyvin monipuolinen pikkuautoista isoihin SUV-malleihin, ja urheiluautoista todellisiin ekoautoihin.

Näistä jatkoon valikoitiin kuusi toimittajien mielestä parasta autoa. Tärkeimpänä kriteerinä äänestyksessä on rahalle saatava vastine, mutta toimittajien omien näkemysten mukaan valintaan vaikuttavat myös esimerkiksi ajo-ominaisuudet, tekninen edistyksellisyys, ympäristön huomioiminen sekä turvallisuus.

Kuusi eniten ääniä saanutta autoa ja toiselle kierrokselle jatkavat autot ovat Alfa Romeo Giulia, Kia Niro, Mercedes-Benz E-sarja, Peugeot 3008, Seat Ateca ja Volvo S90/V90Tuomaristolla on nyt aikaa tutustua jatkossa oleviin autoihin tarkemmin. Toisen kierroksen äänestystulos ja näin ollen Vuoden Auto Suomessa 2017 valinta julkistetaan Auto 2016-tapahtumassa perjantaina 18.11. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä MTV Katsomossa kello 19.30 alkaen. Tilaisuudesta tulee myös koostelähetys lauantaina 19.11. kello 16.35 MTV3-kanavalla.

Kuva: Antti Liinpää