Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Seatin tykkifarmariin neliveto

Seat uudisti Leon Cupra ST -farmariaan ja varusti 300 hevosvoimaisen perheauton 4Drive -nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla. Tämä tarkoittaa sitä, että Seatin tykkimalli sai muutaman uuden järkisyyn hankinnalle, onhan kyseessä täysiverinen perheautomalli. Automaatti tuo vaivattomuutta, ja nelivedolla pääsee mökille vaikka huonommallakin kelillä. Cuprasta on saatavilla myös toinen koriversio, 3-ovinen tai 5-ovinen hatchback. 

Farmarimallisena Cupra ST:n saa itselleen edullisimmillaan 40 997 eurolla, ja hatckbackina malli irtoaa reilun tonnin edullisemmin.

Seat Leon Cupran 300-hevosvoimainen 2,0 TSI -bensiinimoottori ei ole mikä tahansa pata, vaan kyseessä on kyseessä on kaikkien aikojen tehokkain Seat. Edeltäjään nähden hevosia on tullut tosin vain 10 lisää, ja vääntömomentin maksimiarvo (380 Nm) on noussut 30 Nm.

Cupran alustaa on automatisoitu elektronisesti ohjatuilla iskunvaimentimilla, jotka mukauttavat alustaa eri tilanteisiin. Lisäksi  ohjausjärjestelmä on progressiivinen, mikä tarkoittaa käytännössä sen mukautumista eri nopeuksiin, jolloin ohjausliikkeitä tarvitaan vähemmän.

Ajoprofiileilla autoa voi mukauttaa pehmeästä perheautosta aina nimensä mukaiseen urheiluautomaisen CUPRA-moodiin. Lisäksi ESC-ajovakautusjärjestelmä on säädeltävissä.

Näkyvyyttä on parannettu laajennetulla ja parannetulla LED-varustuksella ajo- ja takavaloissa, suuntavilkuissa ja sumuvaloissa. Lisäksi sisätiloihin on lisätty LED-teknologiaa. Uudet ajovalot muuttavat myös auton kokonaisilmettä, ja rähinää on lisätty edelleen uusilla etu- ja takapuskureilla, mustilla B- ja C-pilareilla sekä suurennetuilla ilmanottoaukoilla.

Turvallisuutta on parannettu jalankulkijoiden tunnistusjärjestelmän päivitetyllä kameralla ja tutkalla. Lisävarusteena saatavilla on lisäksi paljon avustavia ominaisuuksia kuten hätätilaavustin, kaistanpitoavustin, liikennemerkkitunnistus ja ruuhka-avustin. Lokoisaa ajamista lupailee myös langaton älypuhelimen lataus, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys sekä 8-tuuman värinäyttö.

Ensimmäiset Seat Leon Cupra ST:t odotetaan saapuvan Suomeen huhtikuussa. Siihen asti uutuus on ennakkomyynnissä.