Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Parasta Ibizaa kesällä Suomeen

Seat luo nahkaansa ja uudistuu kuin kevään kyy. Juuri kuoriutunut uusi Ibiza on valmistajan mukaan paras koskaan.

Uuden ulkomuodon lisäksi autossa on uuden teknologian alustaratkaisu, kokoluokkansa suurimmat tavaratilat ja pikkuautoille vielä harvinaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Isompien perässä myös led-ajovalotekniikka on Ibizalle ja Suomen pimeydelle suurta plussaa. Käytännöllisyyden nimissä auto on saatavilla vain 5-ovisena.

Uuteen Ibizaan tulee paljon moottorivaihtoehtoja. Kolmisylinterisen 1,0 TSI -bensiinimoottorin saa teholuokissa 95 hv ja 115 hv. Molemmat ovat varustettuja komeasti turbolla, välijäähdyttimellä ja suorasuihkutusjärjestelmällä. Loppuvuodesta valikoimiin tulee myös uusi nelisylinterinen 1,5 TSI -bensiinimoottori. Dieselpuolella 1,6-litraisen TDI-moottorin saa 80, 95 ja 115 hevosvoimaisena. Vaihtoehtoista energiaa on muistettu bio-/maakaasuversioisella 90 hevosvoiman 1,0 TSI -moottorilla. Alle 95 hevosvoiman tehoisten moottorin pariksi saa 5-vaihteisen manuaalivaihteiston, ja tehokkaammissa saa yhden vaihteen enemmän. Saatavilla on myös 7-vaihteinen DSG-tuplakytkinautomaatti.

Ibiza on saanut vaikutteita Leonista ja Atecasta.

Ibiza on saanut ulkomuotoonsa vaikutteita perheen isommista, Leonista ja Atecasta. Myös kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat tuttuja näistä kahdesta, mutta pikkuautoluokassa ne ovat harvinaisempia. Pysäköintitutkien ja peruutuskameran lisäksi autossa on automaattinen hätäjarrutustoiminto, ruuhka-avustin ja mukautuva vakionopeudensäädin.

Uusi Seat Ibiza esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa. Suomen markkinoille auto saapuu alkukesästä. Hintatietoja saamme vielä odotella.

Kuvat: Seat