Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pysäköinti on taitolaji – katso parhaimmat ja pahimmat parkkeeraukset

Pysäköinti on taitolaji, minkä jokainen autoilija joutuu opettelemaan. Toisilla motivaatiota riittää harjoitella auton käsittelyä taiteeksi asti, joillekin parkkeeraaminen on painajaista.

Jos homma ei ole ihan varmalla pohjalla ja löydät itsesi jatkuvasti tuskailemasta ratin takaa, kannattaa muutama seikka muistaa.

1. Harjoittele
Kukaan ei ole mestari syntyessään. Jos olet epävarma taidoistasi, harjoittele pysäköintiä ja auton mittojen hallintaa vaikka tyhjällä parkkipaikalla.

2. Ota rauhassa
Älä kiirehdi liikaa pysäköidessäsi. Varsinkin taskuparkkeeraus vie aina hieman aikaa. Varsinkin pienessä tilassa autoa joutuu helposti liikuttamaan eteen ja taakse useita kertoja.

3. Käytä peilejä
Säädä peilit kohdalleen ennen pysäköintiä. Peilien kautta etäisyyksien arvioiminen vaatii myös totuttelua, ja epävarmassa tilanteessa kannattaa nousta autosta ulos tarkistamaan tilanne.

4. Apuvälineet
Pysäköintitutkat tai -kamera auttaa hahmottamaan etäisyyksiä. Kameroidan luoma tilavaikutelma vaihtelee kuitenkin kameran linssin laajuudesta riippuen, joten omaan kameraan kannattaa totutella turvallisessa ympäristössä.

5. Osuiko?
Jos satut osumaan toiseen autoon, on reilua jättää yhteystietosi paikalle asian selvittämiseksi.

Katso video parhaimmista ja pahimmista pysäköinneistä maailmalla.