Opelin suosittu tila-auto uudistuu – nimi palaa takaisin juurilleen

Opel esitteli ensimmäisen Zafiran vuonna 1999. Mullistavalla istuinkonseptilla varustettu tila-auto on sittemmin löytänyt tiensä 2,7 miljoonan asiakkaan kotiin. Nykyinen kolmas sukupolvi esiteltiin vuonna 2011, ja malli sai lisänimen Tourer, koska vanha toisen sukupolven pienempi Zafira säilyi edelleen tuotannossa. Nyt tehtävän uudistuksen myötä lisänimi tiputetaan pois ja malli tulee kulkemaan alkuperäisellä Zafira-nimellä.

Auto on kokenut varsin mittavan päivityksen. Etenkin keula on saanut aiempaa linjakkaamman ilmeen, jossa on sukunäköä useaan kertaan palkittuun Opel Astraan. Myös sisätiloissa noudatellaan Astrassa nähtyä tyyliä uuden 7-tuumaisella kosketusnäytöllä varustetun IntelliLink-multimediajärjestelmän muodossa.

Sisästilat ovat muuten tutut ja autosta löytyy kolme istuinriviä. Mikäli kahdelle viimeiselle penkille ei ole käyttöä, ne taittamalla tavaratilaa on tarjolla mittavat 710 litraa. Toisen istuinrivin taittamalla tila laajenee 1 860 litraan.

Tekniikkapuolelle on odotettavissa niin ikään Astrassa nähtyjä uutuuksia. Moottorivalikoimaa ei ole vielä julkaistu, mutta ainakin 1,4-litrainen bensaturbo ja 1,6-litrainen diesel lienevät tulossa valikoimaan. Moottoreiden lisäksi tarjolle tulee Astrassa hyvin myyneet automaattiset AFL LED -ajovalot, jotka sopeutuvat ajotilanteeseen. Muita huomionarvoisia varusteita ovat muun muassa törmäysvaroittimen ja kaistavahdin sisältävä Opel Eye -järjestelmä, sekä ajotilanteen mukaan säätyvä FlexRide-alusta.

Uusi Zafira tulee myyntiin syksyllä.

Alapuolelta löydät Opelin esittelyvideon uudesta Zafirasta.