Mini kasvaa entisestään – nyt esiteltiin suurin malli merkin historissa

Toisen sukupolven Countryman on kaikkien aikojen suurin malli Minin 57-vuotisen historian ajalta. Edeltävään Countrymaniin verrattuna lisäpituutta on tullut jopa 20 senttiä ja akseliväli on kasvanut 7,5 sentillä.

Ulkonäössä on Minin nykyisen malliston piirteitä, mutta kyseessä ei ole enää pikkuauto. Se on joka kulmasta aiempaa massiivisemman näköinen, ja pyöreät sympaattiset linjat ovat vähentyneet.

Parempien sisätilojen lisäksi ohjaamo on aiempaa muuntautuvampi. Kaikkia penkkejä pystyy liikuttamaan pituussuunnassa 13 senttiä, ja penkit kaatuvat jaolla 40:20:40. Tavaratilaa on perusmuodossaan 450 litraa, ja penkit alhaalla kokonaistilavuus kasvaa 1 309 litraan.

Moottorivalikoima koostuu pienempien Minien tapaan kolmi- ja nelisylinterisistä moottoreista. Tarjolla on kaksi bensavaihtoehtoa (136 ja 191 hv), kaksi dieseliä (150 ja 190 hv), sekä ensimmäistä kertaa pistokehybridi. Mini Cooper S E Countryman ALL4 -nimellä kulkevan hybridin pellin alta löytyy kolmisylinterinen 136 hevosvoimaa tuottava 1,5-litrainen bensaturbo sekä 88-hevosvoimainen sähkömoottori. Kokonaistehoa voimalinja tarjoaa 224 hevosvoimaa ja vääntöä 385 newtonmetriä. Aina nelivetoista hybridiä lukuunottamatta kaikki mallit ovat tarjolla sekä etu- että nelivetoisena.

Uusi Mini Countryman lanseerataan Suomessa helmikuussa 2017. Alustava lähtöhinta autolle on 31 793 euroa.

Kuvat: Mini