Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mercedeksen mallisto laajenee avolavalla – luvassa täysin uusi X-sarja

Mercedes esitteli viitteitä lähitulevaisuuden uudesta X-sarjasta Concept X-Class -mallilla. Kyseessä on Mercedeksen viisipaikkainen pickup-auto, joten tähtikeula on suuntaamassa täysin uudelle markkinalle. Tämä on yksi harvoja autoluokkia, joissa Mercedeksellä ei ole ollut edustusta.

Tukholmassa pidetyssä ensiesittelytilaisuudessa tuotiin näytille kaksi eri näkemystä pickupin elämästä. Toinen kulki nimellä ”powerful adventurer”, joka sekä ulkoisesti että sisäisesti on huomattavasti hienostuneempi ja paremmin esimerkiksi kaupunkilaiseen elämäntyyliin sopiva. ”Stylish explorer” puolestaan tuo enemmän esiin X-sarjan kykenevyyttä maaston puolella.

Mercedeksen X-sarjan malliston huipulta tulee löytymään V6-dieselvaihtoehto, joka yhteydessä on aina 4Matic neliveto. Haastavimpien maastopaikkojen selättämiseksi autosta löytyvät myös alennusvaihteisto ja kaksi tasauspyörästön lukkoa. Taka-akseliston tuenta on mukavuuden nimissä toteutettu monivarsituennalla, mikä on valmistajan mukaan kokonaisuudessa paras ratkaisu.

Muun varustelun osalta X-sarja tulee tarjoamaan lähes kaiken mahdollisen. Autoon tulee saatavilla monipuoliset kamerajärjestelmät, jotka helpottavat pysäköimisen lisäksi merkittävästi maastoajoa. Ohjaamosta löytyy nykypäivän mukavuudet ja auto on verkottunut nykyaikaisten henkilöautojen tapaan.

Mercedes näkee tämän autoluokan kasvavan tulevaisuudessa. Pickupit eivät ole enää pelkkiä työkaluja, vaan ihmiset hankkivat tämän luokan autoja entistä enemmän myös perhekäyttöön. Euroopassa markkinat ovat pienet, mutta esimerkiksi Australiassa ja Argentiinassa pickupeilla on merkittävä osuus kokonaimarkkinoista.

Mercedeksen tuleva X-sarja on Daimler AG:n ja Renault-Nissan allianssin yhteistyön tulosta. Euroopan markkinoille tulevat X-sarjat tullaan valmistamaan Nissanin tehtaalla Barcelonassa, ja uutuusmalli tulee markkinoille vuoden 2017 lopulla.

Kuvat: Mercedes-Benz