Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Laulatko auton ratissa? Ehkä kannattaisi

Ihmisillä on taipumusta laulaa tilanteissa, joissa saavat olla omassa rauhassaan. Klassisena esimerkkinä käynee suihku ja auto. Ja näin myös kannattaa tehdä, sillä asiantuntijoiden mukaan laulaminen tekee hyvää.

– Kovaääninen laulaminen ilman ujostelua – niin että oikein annetaan palaa – tarkoittaa, että henkinen vapautuminen on voimakkaampaa, koska siihen käytetään enemmän energiaa, toteaa Canterbury Christ Churchin yliopistossa toimiva professori Stephen Clift.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn tietojen mukaan ihmiset luovat puolestaan salaisia soittolistoja automatkojaan varten. Näitä listoja halutaan kuunnella nimenomaan omassa rauhassa esimerkiksi automatkalla. Tästä syystä myös entistä pienempien autojen äänentoistojärjestelmiin halutaan kiinnittää aiempaa suurempaa huomiota.

Musiikkiin ja laulamiseen vapauttaa myös hormoneja, jotka tekevät ihmisen iloisemmaksi. Tämä puolestaan parantaa hengitystä ja vähentää stressiä. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna automatkoista voi tehdä stressaavien siirtymien sijaan energisoivia lauluhetkiä. Toki musiikin ja laulamisen ei saa antaa viedä liiallisesti mennessään, vaan kuljettajan täytyy ensisijaisesti keskittyä liikenteeseen ja huolehtia turvallisesta autoilusta.

Kuva: Ford