Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvat: Peugeot paljasti seuraavan SUV-mallinsa

Peugeot esitteli crossover-luokkaan sijoittuneen 3008-mallinsa vuonna 2008. Ranskalaisvalmistaja esittelee toisen sukupolven mallin Pariisin autonäyttelyssä syksyllä, mutta julkaisi jo nyt viralliset kuvat uutuudesta.

Peugeot uudistaa mallipolitiikkaansa siten, että aikaisemmin crossover-luokkaan sijoittuneet nimetään jatkossa SUV-malleiksi. Sarjan aloitti viime viikolla Espanjassa ajossa ollut 2008, joka koki faceliftin. Kokonaan uutena mallina 3008 on seuraava yhteensä viidestä uudesta SUV-mallista.

Peugeot 3008 on ensimmäinen Peugeotin kokonaan uutta terävämpää muotokieltä esittelevä malli. Tunnusomaisina piirteinä ovat uusi aiempaa isompi maski ja siinä komeileva isompi leijona-merkki. Alustan osalta 3008 hyödyntää EMP2-perusrakennetta, minkä ansiosta omamassaa on onnistuttu tiputtamaan yli 100 kiloa edeltäjään verrattuna. Auto on kokonaispituudeltaan kahdeksan senttiä edeltäjäänsä pidempi ja yli kuusi senttiä kasvanut akseliväli lupaavat hyvää sisätiloille. Tavaratilaa auto tarjoaa perusmuodossaan 520 litraa ja laajennettuna parhaimmillaan 1 670 litraa.

Moottoripaletti koostuu kahdesta bensa- ja neljästä dieselmoottorista. Bensapuolella ovat tarjolla tutut PureTech 130 ja THP 165 -turbomoottorit. Dieselpuolelta löytyvät BlueHDI 100, 120, 150 ja malliston huippuna 180 -moottorit.

Sisätilat esittelevät Peugeotin uudistunutta i-Cockpit-ohjaamoa. Yleistyvän trendin mukaisesti mittaristo on toteutettu 12,3-tuumaisella näytöllä, jota katsellaan ohjauspyörän yli. Keskikonsolin nappeja on vähennetty merkittävästi ja päähuomio kiinnittyy 8-tuumaiseen kosketusnäyttöön.

Ensimmäiset autot saadaan Suomeen vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Kuvat: Peugeot