Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvaspesiaali: Vuoden 2016 kompaktit uutuudet

Kompaktin ja pienen luokan autoihin tulee muutamia kokonaan uusia tuttavuuksia. Näiden lisäksi vanhat tuttavuudet saavat piristystä ilmeeseensä.

Audi A3 tulee saamaan varsin kattavan kasvojenkohotuksen vuoden alkupuoliskolla. Auton keula saa varsin merkittäviä muutoksia ja tarjolle tulevat myös LED-ajovalot. Mittaristoksi saa jatkossa muun muassa TT:stä tutun täysin digitaalisen mittariston.

Samantyylisen päivityksen käy läpi myös kestosuosikki Volkswagen Golf. Puskurit ja helmat saavat uuden ilmeen, minkä lisäksi tarjolle tulee Audin tavoin LED-valot ja digitaalinen mittaristo. Avustinjärjestelmät päivitetään Passatin tasolle.

Saman luokan kärkikahinoihin saapuu myös kauan odotettu Ford Focus RS, jonka 2,3-litraisesta turbomoottorista puristetaan 350 hevosvoimaa. Neliveto varmistaa tehon välittämisen tiehen.

Fiat ja on tekemässä Alfan tavoin uutta tulemista automarkkinoille ja italialaiset tuovat tarjolle kokonaan uuden Tipon. Auto tulee alkuun tarjolle sedanina sekä viistoperänä ja myöhemmin kesällä myös farmarina. Moottorivaihtoehdot vaihtelevat välillä 95-120 hevosvoimaa.

Fiat Tipo Ford Focus RS Volkswagen Golf Suzuki Baleno Suzuki Ignis

Suzuki puolestaan tuo nelimetristen luokkaan uuden Balenon. Tähän kompaktiin viistoperään on luvassa myös jonkinasteinen kevythybridi. Suzukilta tulee myös Balenon alapuolelle täysin uusi 3,8-metrinen Ignis, joka tulee luokassaan harvinaisesti tarjolle myös nelivetoisena.

Japanista kuuluu myös Mitsubishin suunnalta sillä sieltä on tulossa alkuvuodesta Outlanderin uuden hybridiversion lisäksi faceliftin kokenut Space Star.

Eurooppalaisista pikkuautoista Peugeot tuo 208:n jalanjäljissä päivitetyn version 2008 crosoverista. Espanjalaiset puolestaan laittavat lisää paukkuja pellin alle esitellessään tehokkammain Ibiza Cupran. Uusimmassa versiossa 1,8-litraisesta TSI-koneesta otetaan 192 hevosvoimaa.

smartilta puolestaan on tulossa erittäin mielenkiintoinen täyssähköinen ED-versio kaikkiin korimalleihin. Kesällä näitä ovat fortwo, forfour sekä alkuvuodesta esiteltävä Cabriolet.

Mitsubishi Space Star Peugeot 2008 Seat Ibiza Cupra smart ED