Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kesänopeuksiin siirrytään torstaista alkaen – alennettuja rajoituksia nähdään aiempaa enemmän

Kesä on tulossa ja se tarkoittaa myös nopeusrajoituksien nostamista kesänopeuksiin. Uudet rajoitukset otetaan käyttöön koko maassa torstain ja perjantain (6.-7.4.) aikana.

Pääasiassa rajoitukset nousevat 20 km/h:lla. Käytännössä tämä tarkoittaa moottoriteillä rajoituksen nostoa lukemaan 120 km/h, ja pääteillä nopeusrajoitukset nostetaan suurimmilta osin 100 kilometriin tunnissa. Muuttuvilla rajoituksilla varustetuilla moottoritieosuuksilla on käytetty kelin salliessa kesänopeuksia jo maaliskuun alusta.

Vaikea talvi on aiheuttanut huomattavan määrän vaurioita tieverkkoon, ja tämä tulee näkymään myös rajoituksissa. ELY-keskukset tarkistavatkin teiden kunnon ennen nopeusrajoitusten vaihtamista, eikä rajoitusta välttämättä nosteta huonokuntoisilla tieosuuksilla ennen kuin päällysteet on korjattu.

Nopeusrajoituksesta riippumatta teiden käyttäjien on tärkeää huomioida vallitsevat olosuhteet, ja sopeuttaa nopeus tämän perusteella sopivaksi. Esimerkiksi kevättalvella voidaan nähdä vielä lumi- ja räntäsateiden liukastamia teitä, jolloin ajonopeus tulee aina sovittaa renkaisiin ja tilanteeseen sopivaksi. Tärkeää on myös huomioida muut tienkäyttäjät, ja kevät tuokin mukanaan liikenteeseen huomattavan määrän lisää kaksipyöräisiä.

Kuva: Mikko Autio