Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Korttelirallia Kalle Rovanperän kyydissä – "Kyllä jotain rälläämistä pitää aina olla"

Teknavin vauhtikaksikko tutustui aikaisemmin keväällä Kalle Rovanperän työpaikkaan ja työkaluun Tsekissä. Teknavin tv-kauden seitsemännessä jaksossa (ensiesitys ma 6.5. klo 22.35 MTV3) tutustutaan nuoren miehen otteisiin liikenteessä.

Suomen suurimpien rallilahjakkuuksien joukkoon lukeutuva Kalle Rovanperä on todistanut kykynsä ja nopeutensa rallipoluilla. Jo 17-vuotiaana poikkeusluvalla ajokortin saanut nuorukainen viihtyy ratissa myös kilpailujen ulkopuolella.

– Kyllä sitä tulee suurimman osan vapaa-ajasta vietettyä ratin takana. Oli se sitten driftingiä tai peltoautoilua, että kyllä jotain rälläämistä pitää aina olla, toteaa Rovanperä suu pienessä virneessä.

18-vuotias Rovanperä on juuri nyt parhaassa kortteliralli-iässä. Jaksossa selvitetäänkin, mikä on Jyväskylän virallinen korttelirallireitti, ja mistä löytyy kaupungin paras grilli. Liikenteessä Rovanperä ei kuitenkaan lähde kokeilemaan rajoja. 

–  On aina typerää pelleillä liikenteessä. Jos tulee ajohaluja kotona, niin otan kilpa-auton ja menen ajamaan suljetulle radalle. Siellä voi päästellä ajohöyryjä, Rovanperä sanoo.

Teknavin tv-kauden seitsemännessä jaksossa selvitetään myös, miten Audin ensimmäinen sähköauto e-tron selviää Markku Alénin erikoiskäsittelystä, ja Risto Virtasen testissä on uusi Mazda 3.

Kuva: Mikko Autio

Teknavin 17. tuotantokauden 7. jakso esitetään maanantaina 6.5. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ti 7.5. klo 14.30, la 11.5. klo 15.30 & klo 00.05 ja su 12.5. klo 14.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.