Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Henkilöautojen ensirekisteröinnit viime vuoden tasolla – hyötyajoneuvot rajussa kasvussa

Uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit jäivät maaliskuussa hieman jälkeen viime vuodesta. Maaliskuussa kilpiin laitettiin uusin henkilöautoja 11 202, mikä on 3,9 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Kokonaisuudessaan alkuvuoden aikana on rekisteröity 33 113 uutta henkilöautoja, mikä on yhden kappaleen vähemmän kuin viime vuonna.

Maaliskuun suosituimpien autojen listalla oli pääasiassa tuttuja malleja. Järjestyksessä Skoda Octavia sai kuitenkin tehdä tilaa Nissan Qashqaille, joka nappasi varsin selkeän kärkipaikan maaliskuun osalta. Kolmantena listalla tulee Toyota Auris. Koko alkuvuoden osalta Octavia pitää ykköstilaa 1 881 rekisteröinnillä, kun Qashqaita on mennyt kilpiin 1 739 kappaletta.

Suosituimpien merkkien listalla Volkswagen on joutunut luopumaan kärkipaikastaan. Toyota oli paitsi maaliskuussa suosituin automerkki melkein 500 kappaleen erolla, myös ylivoimainen ykkönen alkuvuoden osalta 4 340 rekisteröinnillä ja lähes 20 prosentin kasvulla. Toiseksi suosituimmaksi merkiksi on noussut Skoda 3 462 uudella autolla ja Volkswagen tulee kolmantena 3 346 kappaleen rekisteröinnillä. Merkkien osalta huomio kiinnittyy myös yli 15 prosentin kasvussa olevaan Volvoon, joka on rekisteröintitilastoissa neljännellä sijalla 2 722 uudella autolla.

Hyötyajoneuvomarkkinoilla ei puolestaan jatketaan vahvalla kasvu-uralla. Maaliskuussa rekisteriin päätyi 1 525 uutta pakettiautoa, mikä on 38,9 prosenttia edellisvuotta enemmän. Koko alkuvuoden aikana pakettiautoja on rekisteröity 29,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.

Myös kuorma-autojen myynti on hyvässä kasvussa. Maaliskuun rekisteröinnit olivat 22,9 prosenttia viime vuotta suuremmat. Kappalemäärät eivät toki kuorma-autoissa ole erityisen suuria, ja kuorma-autoja rekisteröitiin 311 kappaletta.

Tavara-autojen lisäksi myös linja-autojen rekisteröinnit ovat noin kolmanneksen kasvussa. Alkuvuoden aikana on rekisteröity 106 uutta linja-autoa, mikä tarkoittaa 29,3 prosentin kasvua edellisvuoteen.

Kuva: Mikko Autio