Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Helpotusta talviliikenteeseen – Liikennevirasto jakaa reaaliaikaista tietoa talvikunnossapidosta

Oletko joskus talviaamuna miettinyt, missä kunnossa työmatkan reitti on? Tai et haluaisi mennä juuri pestyllä autolla suolatulle tielle? Nyt liikennevirasto tarjoaa tieden kunnossapitoon liittyvää datan lähes reaaliajassa. Palvelun avulla voi tarkistaa viimeisen kolmen vuorokauden aikana tehdyt tienhoidolliset toimenpiteet kuten auraus- ja suolaustiedot.

Palvelu toimii samassa karttapohjassa, jossa liikennevirasto jakaa myös muuta liikenteeseen liittyvää tietoa. Liikennetilanne-palveluun pääset tästä.

Nähdäksesi tien talvihuoltoon liittyvät tiedot, valitse oikealla olevasta valikosta ”Talvikunnossapito”. Tämän jälkeen zoomaa karttaa, kunnes teille ilmestyy sinisiä viivoja. Tumman sinisellä merkatuilla teillä on tehty toimenpiteitä viimeisen tunnin aikana, ja vaaleimmalla värillä merkitään tiet, joita on huollettu viimeisen 12-72 tunnin aikana.

Talvikunnossapidon seuraamisen mahdollistava ominaisuus on vielä kokeiluvaiheessa. Tämän vuoksi tietoja ei välttämättä ole käytettävissä kaikista kunnossapitoajoneuvoista.

Kuvat: Ruutukaappaus Liikenneviraston sivuilta