Tämä Porsche myytiin nopeammin loppuun kuin pystyt sanomaan "urheiluauto" – hinta moninkertaistui heti

Porschen viimeisin erikoisuus 911 R myytiin silmänräpäyksessä loppuun – ja jo nyt ensimmäisiä autoja löytyy jälkimarkkinoilta moninkertaiseen hintaan.

Porsche ei kerennyt edes esitellä uutta 911 R -erikoismallia, kun 991 kappaleen erä oli jo myyty loppuun. Niin sanotusti sian säkissä ostaneet ihmiset halusivat olla ensimmäisiä ja samalla osoittaa luottamasta Porschea kohtaan. Tai sitten kyseessä oli kylmäsydämisiä business-miehiä, jotka näkivät merkittävän mahdollisuuden tehdä autolla voittoa. Ja miksipäs ei, sillä 911 R oli keräilyharvinaisuus jo syntyessään rajoitetusta tuotantomäärästä johtuen.

Muutamat 911 R:n käsiinsä saaneet tahot olivat lähteneet jo hakemaan varsin rohkeaa yritystä. Saksalaisesta mobile.de-verkkosivustolta löytyi hetken aikaa myynnistä ainakin kaksi vähä käytettyä 911 R:ää. Neuvoteltavissa olevat hintapyynnit vaihtelivat välillä 745 000 ja 1,25 miljoonaa euroa. Porschen hinta 911 R:llä oli verottomana noin 190 000 euroa, joten pyynnit ovat moninkertaisia verrattuna uutena jälleenmyyjältä ostettuun autoon. Nämä ilmoitukset katosivat sivustolta kuitenkin varsin pian, mikä on mahdollisesti tapahtunut Porschen aloitteesta.

Lue lisää Porsche 911 R:stä
Porsche 911 R – susi lampaan vaatteissa
Hengästyttävä top 5: Geneven autonäyttelyn urheiluautot

Edit: 18.3. Tuotantomäärä korjattu