Uusi verkkokauppa Teknavi.com

BMW:n täyssähköauto viimein myyntiin Suomessa

BMW:n futuristisinta linjaa edustaa BMW i -mallisto. Tähän kuuluu tällä hetkellä kaksi autoa, joista urheilullinen i8 on nähty myös Teknavissa Markku Alénin testissä. Nyt i-mallisto täydentyy Suomessakin myyntiin tulevalla täyssähköauto i3:lla.

i3 on ennen kaikkea kaupunkiympäristöön suunniteltu kompaktin luokan auto. Se on ollut Euroopassa markkinoilla vuodesta 2013, mutta Suomeen autoa on tuotu vain yksittäisiä kappaleita. Malli on kokenut juuri pieniä päivityksiä, ja sen ensiesittely Suomessa tapahtuu perjantaina 13.5.

BMW i3:n moottorina toimii 125 kW (170 hv) ja 250 newtonmetriä tuottava taka-akselilla sijaitseva sähkömoottori. i3 on tarjolla kahdella erikokoisella akustolla ja mallit kulkevat nimellä i3 60 Ah sekä i3 94 Ah. Näistä pienemmästä löytyy 22 kWh:n ja isommasta 33 kWh:n akusto. Valmistaja lupaa näillä ajomatkaksi 130 kilometriä ja isommalle akulle 200 kilometriä.

i3:n erikoisuutena on lisävarusteinen Range Extender, eli generaattoria käyttävä kaksisylinterinen bensiinimoottori. Tämän turvin ajomatka kasvaa 60 Ah -versiolla 270 kilometriin ja 94 Ah:lla 330 kilometriin. Tällä pienellä polttomoottorilla varustetun version ilmoitettu yhdistetty CO2-päästö on 12-13 g/km.

Uuden BMW i3:n hinnat alkavat 39 068 eurosta. Tarkemmat hintatiedot koko mallistolle ja varusteille julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.

BMW:n i-mallisto koostuu i3- ja i8-malleista Akusto sijaitsee ohjaamon alla i3 on varsin futuristisesti muotoiltu Ohjaamossa on kuitenkin muista BMW-malleista tuttuja piirteitä