Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Autokoulun teoriakoe uudistuu – netissä ilmainen harjoittelumahdollisuus kaikille

Ajokorttien myöntäminen siirtyy vuodenvaihteessa Poliisilta liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Samalla teoriakoe uudistuu ja Autoliitto tarjoaa jatkossa ilmaisen harjoittelumahdollisuus.

Teoriakokeen suurin muutos tulee olemaan siirtyminen liikennetilannekuvissa valokuvista animoituihin kuviin. Muutoksella pyritään tasapuolistamaan ja nykyaikaistamaan koetta. Kuvien liikennetilanteet ovat rakennettuja, eikä teoriakokeen tekijä voi enää tunnistaa liikenneympäristöä kuvasta. Samoja kuvia käytetään jatkossa myös opetuslupaopettajan teoriakokeessa.

Uudistuksen yhteydessä luovutaan myös yksittäisten kysymysten aikarajoitteista. Jatkossa teoriakoe on suoritettava kokonaisuudessaan 30 minuutissa, ja koe tehdään perinteisen tietokoneen sijasta tablettitietokoneella.

Autoliitto tarjoaa omalla Ajokoulu -verkkosivustollaan ilmaisen harjoittelumahdollisuuden teoriakoetta varten. Sivustolta löytyvät kuvaharjoitukset ovat tehty samalla mallinnusohjelmalla kuin oikeassa teoriakokeessa olevat kuvat. Teoriakokeen lisäksi sivustolta löytyy uusia videoita, jotka käsittelevät liikenteen tyypillisiä riskitilanteita sekä ajokokeessa jännityksen lieventämiseen ohjeistava video.

– Haluamme tarjota sekä ajokorttia suorittaville että jo pidempäänkin ajaneille mahdollisuuden harjoitteluun ja oppimiseen. Kokeneenkin kuljettajan kannattaa välillä käydä kokeilemassa, vieläkö liikennesäännöt ovat hallussa. Moni sääntö on voinut muuttua oman kortin saamisen jälkeen, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa.

Autoliiton jäsenille sivustolta löytyvät myös opetuslupaopettajan harjoittelumateriaalit. Näihin sisältyy kokeiden lisäksi videoita sekä erillinen nettikirja.

Lue myös:
Ajokorttien myöntäminen muuttuu – ei enää asiointia poliisin luukulla.

Kuvat: Autoliitto