Autoilun megatapahtuma avaa ovensa Helsingissä – luvassa uutuuksia ja mahdollisuus koeajoille

Helsingin Messukeskus täyttyy pitkästä aikaa uusista autoista, kun Auto 2016 -tapahtuma avaa ovensa yleisölle perjantaina 18.11. kello 10.00. Nähtävillä on valtaosa Suomeen tuotavista uusista automerkeistä sekä muuta autoalaan liittyvää nähtävää. Samassa yhteydessä järjestetään myös Autokorjaamomessut.

Varsin moni tapahtumassa esillä oleva auto on juuri saapunut Suomeen, ja muutamat ovat ensimmäistä kertaa esillä koko Pohjoismaissa. Tähän joukkoon lukeutuvat muun muassa Audi A5 Coupé, Audi Q2, Audi Q5, Citroën C3, Honda Civic, Hyundai Ioniq, Kia Rio, Land Rover Discovery, Maserati Levante, Mazda MX-5 RF, Nissan Micra, Peugeot 3008, Porsche Panamera, Renault Scenic, Skoda Kodiak ja Toyota C-HR. Myös unelmista huolehditaan, sillä näytillä on myös kattaus näyttäviä urheiluautoja Ferrarilta, Lamborghiniltä, McLarenilta, Jaguarilta, Mercedes-AMG:ltä sekä Porschelta.

Tapahtumassa ei tarvitse tyytyä myöskään pelkkään autojen katseluun, sillä tapahtumassa on mahdollisuus uutuusmallien koeajoihin. Ajettavissa on varsin laaja kattaus uutuusmalleja, ja koeajajaksi voi rekisteröityä etukäteen, tai paikan päällä. Koeajojen lisäksi Subaru ja Land Rover demoavat autojensa ominaisuuksia messuhallin parkkipaikalla.

Näyttelyn ja koeajojen lisäksi perjantaina päivän päätteeksi julkaistaan Vuoden Auto Suomessa 2017 -palkinnon saaja. Juhlagaalaa on mahdollista seurata suorana MTV Katsomosta kello 19.15 alkaen.

Tapahtuma on avoinna perjantaista sunnuntaihin joka päivä välillä kello 10-19.

Tässä kuvamaistiaisia tulevan viikonlopun annista.

Kuvat: Mikko Autio

Lue lisää Auto 2016 tapahtumasta:
Video: Auto 2016 -tapahtuman tärkeimmät uutuudet ja maukkaimmat makupalat