Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Anssi Kelan ristitiita: ”Puuta halaileva hippi ajaa formulaa”

Parhaiten muusikkona tunnetulla Anssi Kelalla on vaatetuksestaan huolimatta värikäs autoiluhistoria. Nykyään uudenkarhealla Jaguar XE:llä ajava Anssi on aikaisemmin elämässään istunut myös F3-auton ratin takana. Innostus formuloihin alkoi, kun Keijo ”Keke” Rosberg voitti F1-maailmanmestaruuden vuonna 1982.

– Mun alkuperäinen unelma elämässä oli, et musta tulee formula-kuski, Anssi Kela kertoo lapsuusmuistoistaan.

Kela pääsi toteuttamaan unelmaansa muutamien kausien ajan Suomen F3-sarjassa. Myös menestys oli kohtuullista, ja saavutuksissa on sekä voittoja että lukuisia palkintopallisijoituksia. Into harrastusta kohtaan hiipui sekä taloudellisten että ympäristöllisten arvojen vuoksi.

– Kyl siinä oli joku semmonen ristiriita, mitä koin, kun tämmönen puuta halaileva hippi sitte ajaa formulaa, Kela naurahtaa vuonna 2007 päättyneestä kilpaurastaan.

Formula-historia ei näy Kelan mukaan hänen ajotyylissään, eikä liikenne ole oikea paikka päästellä höyryjä. Vuoden 2007 jälkeen hän ei ole kuitenkaan istunut enää kilpa-auton ratin taakse.

Anssi Kela vierailee Teknavin 12. tuotantokauden toisessa jaksossa Auto ja persoona -osiossa. Jakson ensiesitys on keskiviikkona 5.10. kello 22.40 MTV3-kanavalla, ja uusinta on nähtävissä samalla kanavalla lauantaina 8.10. kello 18.00. Alla olevasta videosta voi katsella esimakua Kelan Teknavi-visiitistä.