Volvo XC40 Recharge on merkin ensimmäinen täyssähköauto – hinta saattaa yllättää

Volvo XC40 Recharge on merkin ensimmäinen sähköauto. Se tarjoaa yli 400 hevosvoimaa ja 400 kilometriä yhdellä latauksella, mutta hintaa on lähes 63 000 euroa.

Volvo XC40 Recharge on merkille merkittävä mittapaalu, sillä kyseessä on Volvon ensimmäinen täyssähköauto. Nyt esitelty sähköauto pohjautuu jo olemassa olevaan Volvo XC40 -malliin, mutta sitä on suunniteltu monelta osin uusiksi. Mielenkiintoisinta lienee sen sähköinen voimansiirto.

Molempien akseleiden yhteydessä on 150 kilowatin sähkömoottori. Näin saavutetaan nelivetojärjestelmä, jonka yhteisteho on 300 kilowattia (408hv). Sen avulla tämä sähköinen SUV saavuttaa 100 kilometrin tuntinopeuden 4,9 sekunnin sisällä paikaltaan lähtiessä.

Vähintään yhtä mielenkiintoinen tieto on auton sähköinen toimintamatka yhdellä latauksella, joka on WLTP-mittaustavan mukaan yli 400 kilometriä. Sopivalla pikalatausasemalla akun luvataan latautuvan tyhjästä 80 prosenttiin 40 minuutissa.

XC40 on tuttu, mutta muutettu

Ensimmäisenä erona XC40-polttomoottoriversioon havaitsee keulamaskin ilmanottoaukkojen uupuvan, joka on Volvon mukaan mahdollista sähköauton pienemmän jäähdytystarpeen vuoksi. Takapäässä vastaavaa silottelua on voitu tehdä pakoputkien puuttuessa.

Sähköinen XC40 perustuu Volvon CMA-alustaan, joka on laadittu alusta asti sähköistämistä silmällä pitäen. Akusto on integroitu auton alustaan, eikä se vaikuta sisätiloihin. Sähköinen voimansiirto on integroitu takana korirakenteeseen, mikä jakaa törmäysvoimia tehokkaammin matkustamosta poispäin.

Keulan rakenteita muutettiin ja vahvistettiin polttomoottorin puuttumisen vuoksi. Polttomoottorin paikalle jäi silti vielä tilaa toiselle 31 litraa vetävälle tavaratilalle, joka siis sijaitsee auton etuosassa.

Uutta ulkona ja sisällä

Tarjolla on kahdeksan koriväriä, mukaan lukien täysin uusi Sage Green -metallisävy. Auton ulkoasun muokkaamiseen tarjotaan myös kaksi uutta 19” ja 20” vannevaihtoehtoa. Kuvien kontrastisävyinen musta katto on autossa vakiona.

Samalla tämä auto saa täysin uuden Android-pohjaisen tietoviihdejärjestelmän. Android Automotive OS -käyttöjärjestelmään on sisäänrakennettu esimerkiksi Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa. Sähköinen XC40 on samalla myös ensimmäinen Volvo, joka vastaanottaa ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA (over-the-air) -päivityksiä – tähän asti nämä päivitykset ovat rajoittuneet Volvoissa vain karttoihin ja sovelluksiin.

Uusi Volvo XC40 Recharge saapuu Suomeen vuoden 2020 lopulla. Nelivetoinen sähköauto on mallimerkinnältään P8 AWD R-Design ja sen hinta on alkaen 62 593 euroa. Ennakkovarauksia voi jo tehdä lähimmällä Volvo-jälleenmyyjällä.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää Volvon uudesta sähköautosta:
Volvo XC40 -sähköautosta jälleen pieni paljastus – tietoviihdejärjestelmä täysin uusi ja Android-pohjainen
Volvon ensimmäinen täyssähköauto ja rohkeita kuvia
Volvon ensimmäinen sähköauto on pian totta – tietoa tarjotaan pala kerrallaan

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.