Pistokkeesta ladattava Cupra Formentor viitoittaa merkin tulevaisuutta

Seatin alta omaksi brändikseen eriytetty Cupra esitteli Geneven autonäyttelyssä ensimmäisen täysin oman tuotoksensa.

Aikaisemmin Seat-mallien tehoversioina tunnettu Cupra on ollut vuoden ajan markkinoille omana merkkinään. Ensimmäinen uutta logoa kantanut auto oli Seat Atecaan perustuva Cupra Ateca. Seateihin pohjautuvien autojen lisäksi merkiltä on luvassa omia tuotteita, ja sellaisesta saatiin viitteitä Geneven autonäyttelyssä.

Cupra Formentor on varsin näyttävä ilmestys. Keulassa on tuttua ilmettä merkin uutta muotokieltä esitelleestä Tarracosta, mutta kylkipokkauksissa on uudenlaista linjakkuutta. Voimakkaasti nouseva pokkaus takapyöränkaaresta jatkuu yhtenenäisenä linjana perän ympäri.

Ulkonäkö sopii Cupran urheilulliseen brändiin, kun taas voimalinjan suhteen on huomioitu nykymaailman vaatimukset. Pellin alta nimittäin löytyy hybriditekniikkaa, ja pelkällä sähköllä matkaa pystyy taittamaan hyvissä olosuhteissa 50 kilometriä. Polttomoottorin ja sähkömoottorin yhteistehoksi valmistaja ilmoittaa 180 kW (245 hv), ja ainakin konsepti oli oletettavasti vain etuvetoinen. Konseptiautossa olisi odottanut näkevän tämän brändin kohdalla hieman räväkämmän suorituksen, kun esimerkiksi Cupra Ateca tarjoilee nelivedon ja 221 kW (300 hv) tehon.

Joka tapauksessa Formentor on olennainen osa Cupran lähitulevaisuuden kasvusuunnitelmia. Vuonna 2018 Cupran kokonaismyynti oli 14 400 autoa, ja viiden vuoden sisällä tavoitteena on luvun kaksinkertaistaminen. Hybridimaasturia odotetaan markkinoille vuonna 2020.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistaja

Teknavi palaa tv-ruutuun uusin 17. tuotantokauden jaksoin! Kauden ensimmäinen jakso nähdään maanantaina 25.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla.