Nyt on autolla kokoa! Uusi BMW X7 on varsinainen jättiläinen sekä mitoiltaan että maskiltaan

BMW täydentää katumaasturimallistoaan uudella ja kaikkien aikojen suurimmalla X-mallilla. Tässä autossa kaikki on suurta.

BMW X7:stä kuultiin ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten Frankfurtin autonäyttelyssä. Malli kohahdutti jättimäisellä maskillaan ja muutenkin järkälemäisellä koollaan. Nyt on vuorossa tuotantomalli, joka jatkaa samoilla linjoilla.

BMW:lle tyypillinen munuaismaski on ehkä hieman pienentynyt konseptin mitoista, mutta se on edelleen poikkeuksellisen iso. Viirumaiset ajovalot näyttävät puolestaan poikkeuksellisen pieniltä jättimäisen auton keulalla. Korin päälinjat ovat konseptiauton tapaan varsin suoraviivaiset, mutta yksityiskohtia riittää BMW:n nykymuotoilun tyyliin erilaisten linjojen ja pokkausten muodossa. Kokonaismittaa autolla on 5,15 metriä, akseliväliä 3,1 metriä, leveyttä kaksi metriä ja korkeutta yli 1,8 metriä. Maavaraa katumaasturista löytyy perusasennossa noin 22 senttiä. Mitat ovat aavistuksen suuremmat joka suuntaan esimerkiksi kilpailijaksikin nimettyyn Mercedes-Benz GLS:ään verrattuna. Rapakon takana tämä toki ei ole mitenkään poikkeuksellisen kokoinen auto, mutta eurooppalaisessa katukuvassa kyllä.

Kuljettajan ympäristö edustaa BMW:n nykytyyliä, ja sekä mittaristosta että keskikonsolista löytyy 12,3-tuumaiset näytöt. Keskikonsolista löytyy uuden muodon saaneen vaihteenvalitsemin ja ajoon liittyvien säätöjen lisäksi myös perinteinen iDrive-käyttökytkin. X7 on varustettu jo vakiona isolla lasikatolla, joka tuo valoisuutta kahdelle seuraavalle istuinriville. Keskimmäinen istuinrivi tarjoaa vakiona paikat kolmelle, mutta on mahdollista vaihtaa myös kahteen erillisistuimeen edustusautomaiseen tyyliin. Kaikki istuinrivit ylhäällä tavaratilaa on käytettävissä 326 litraa, ja kahden istuinrivin takana 722 litraa. Suurimmillaan tavaratilaa on 2 120 litraa.

Uusi X7 tulee Suomeen tarjolle kolmella voimalinjavaihtoehdolla. Perusmallina toimii X7 xDrive30d, jonka pellin alta löytyy 195 kW (265 hv) tehoinen 3,0-litrainen diesel. Bensiinikäyttöinen 40i tarjoaa 250 kW (340 hv) ja toistaiseksi malliston lippulaivana toimii M50d, jonka 3,0-litraisesta dieselistä löytyy neljä turboa ja voimaa on tarjolla 294 kW (400 hv) ja vääntöä 760 newtonmetriä. Maailmalla mallistosta löytyy myös 50i-mallimerkinnällä kulkeva versio, jota vauhdittaa 4,4-litrainen V8 (340 kW/462 hv). Kaikkien moottorin yhteydessä käytetään 8-portaista automaattivaihteistoa ja voima välitetään kaikille neljälle pyörälle.

Uuden BMW X7:n ennakkomyynti alkaa loppuvuodesta 2018 ja mallin lanseeraus tapahtuu maaliskuussa 2019. Vahvistamaton ennakkohinta malliston aloittavalle X7 xDrive30d -mallille on noin 136 000 euroa.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.