Ensituntumat BMW 6-sarjan Gran Turismosta – edeltäjäänsä houkuttelevampi

BMW 6-sarjan GT tarjoaa erilaisen vaihtoehdon edustusautoilijalle. Autoluokka ei ole vielä nähnyt tähtihetkiään, mutta valmistaja uskoo siihen. Suurin panostus on ajettavuudessa, joka on jälleen BMW:n parasta antia.

Hinta alkaen 89 329 €

6-sarjan GT korvaa 5-sarjan GT:n. Gran Turismot eivät ole ainakaan vielä nousseet suureen suosioon ja kohderyhmä on edelleen hieman häilyvä. Uusi malli on kombinaatio 5- ja 7- sarjasta. Edeltäjämallin perusidea jatkaa tunnistettavalla coupémaisella kattolinjalla, mutta tasapainoisemmalla muotoilulla. Kokoluokassaan GT jää 5- ja 7-sarjojen väliin ja ottaa vaikutteita molemmilta.

Uusi BMW 6-sarjan GT on tasapainoisemman näköinen kuin edeltäjänsä.

Edeltäjäänsä suuremman GT:n houkuttelevuutta on lisätty paremmilla 7-sarjaa muistuttavilla materiaaleilla ja kauniimmalla muotoilulla. Avaruutta tiloihin tekee kaksiosainen panoraamakatto, jonka etuosa on avautuva. Ajankohtaisia, mutta ajattomia yksityiskohtia edustavat muun muassa lakkaamaton, mattainen puupinta sekä istuimien tikkaukset. Ylellistä matkustamotilaa riittää neljälle aikuiselle, mutta nelipaikkaisena auto ei ole saatavilla.

6-sarjan GT:n ajettavuus on parantunut sille erinomaiselle tasolle, mitä BMW:ltä odotetaan. Sulavasti vaihtava kahdeksan portainen automaattivaihteisto mukautuu kaasunpainalluksiin aktiivisesti ja jousitus ottaa vastaan sekä dynaamisemman ajamisen kuin mukavan lipumisen kaupunkiympäristössä. Ajotilavaihtoehdot tarjoavat lisäksi sopivasti urheilullisuutta myös mukavuuspainotteisimmalla tilalla.

Tavaratila tarjoaa käytännöllistä, avaraa tilaa.

Tilaratkaisuiltaan ja niiden käytettävyydeltä 6-sarjan GT on erinomainen. Takaluukku avautuu takalasia myöten ja tavaratilan kahdelle suojalevylle on paikat lattian alla. Perustilassa tilaa on tarjolla 610 litraa ja laajenettuna 1 800 litraa. Takaistuimet taittuvat tavaratilasta käsin kolmessa osassa. Keskipaikka voidaan kaataa suksiluukkumaisesti pitkille tavaroille samalla, kun reunapaikkoja voi käyttää matkustamiseen.

Suomen moottorivalikoima koostuu alkuun kahdesta kuusisylinterisestä moottorivaihtoehdosta, joista molemmat ovat aina nelivetoisia. Malliston aloittaa 630d xDrive (265 hv) ja bensapuolella on tarjolla 640i xDrive (340 hv).

Uusi 6-sarjan GT on tilattavissa ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen lähiviikkoina.

Kuvat: Mia Pelttari

Teknavin tv-ohjelman 14. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.