Apple toi vihdoin karttapalvelunsa saataville myös verkkoselaimissa

Apple on tuonut vihdoin karttapalvelunsa saataville myös verkkoselaimen kautta.

Toistaiseksi Apple Maps verkkoselaimille on julkaistu beetatestiversioleiman alla.

Apple julkaisi oman karttasovelluksensa, Apple Maps tai suomeksi Apple Kartat, omille laitteilleen vuonna 2012 korvaamaan niissä aiemmin esiasennettuna olleen Google Mapsin. Applen karttojen laatu ei aluksi vakuuttanut, mutta sittemmin tilanne on parantunut selvästi ja tätä nykyä Applen kartat ovat jo hyvin toimivia. Esimerkiksi Suomessa ja muissa Pohjoismaissa Apple otti keväällä 2023 käyttöön uudet, sen itse keräämiin aineistoihin perustuvat kartat.

Apple Maps verkkoselaimille on toistaiseksi beetatestivaiheessa saatavilla ainoastaan englanninkielisellä käyttöliittymällä osoitteessa beta.maps.apple.com. Applen mukaan palvelu toimii aluksi sen omalla Safari-selaimella sekä Googlen Chromella Macilla ja iPadilla, kuin myös Chromella ja Microsoft Edgellä Windows-tietokoneissa. Tuen eri kielille, selaimille ja alustoille luvataan laajenevan myöhemmin.

Aluksi Apple Mapsin selainversiossa on mukana jo ajo- ja kävelyreittiohjeet, paikkatiedot ja erilaisista kohteista kuratoituja listauksia tarjoavat Guides-oppaat. Lisää ominaisuuksia, kuten Look Around eli Applen vastine Googlen Street View -katunäkymälle, on tulossa mukaan tulevien kuukausien aikana.

Toistaiseksi Apple Mapsin verkkoselainversioon ei ole myöskään mahdollista kirjautua Apple-käyttäjätilillä eikä näin ollen sen kautta pääse käsiksi omiin tallennettuihin tietoihin.

Applen mukaan kehittäjät, jotka käyttävät esimerkiksi MapKit JS:ää, voivat nyt luoda linkkejä Apple Mapsin selainversioon.