Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomessa voi pian soittaa wifi-puheluita?

Ericsson ja Sonera ovat pilotoineet wifi-puheluita Suomessa. Wifi-puhelut mahdollistavat tavalliset äänipuhelut wifi-tukiasemien kautta alueilla, joilla mobiiliverkon kuuluvuus on rajallinen. Ericssonin wifi-puheluratkaisun avulla äänipuheluita voi soittaa myös tableteilla, kannettavilla tietokoneilla ja muilla laitteilla.

Ericssonin ja Soneran wifi-puhelupilotin tavoitteena oli wifi-verkon hyötyjen tekninen ja kaupallinen arviointi mobiiliverkkoa täydentävänä ratkaisuna. Tiedotteen mukaan pilotissa saavutettiin parempi operaattorin äänipalvelujen tavoitettavuus mobiiliverkon katvealueilla, kuten sisätiloissa. Pilottiin osallistui niin Soneran omia työntekijöitä kuin suomalaisia kuluttaja- ja pienyritysasiakkaita. Yhtiöistä kerrotaan, että pilottiin osallistuneet pitivät yksimielisesti palvelua helppokäyttöisenä ja heistä lähes 90 prosenttia hankkisi wifi-puhelut mahdollistavan liittymän, mikäli sellainen olisi markkinoilla.

Wifi-puhelulla tarkoitetaan operaattorin tarjoamaa palvelua, jonka avulla älypuhelimen käyttäjä voi soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä omasta matkapuhelinnumerostaan langatonta lähiverkkoa hyödyntäen. Ericssonin hiljattain lanseeraama teknologia mahdollistaa wifi-puhelut älypuhelinten lisäksi myös muilla wifi-verkossa olevilla laitteilla, kuten tableteilla, tietokoneilla ja muilla laitteilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

–Haluamme jatkuvasti kehittää asiakaskokemusta paremmaksi ja hyödyntää tässä uusinta teknologiaa. Suomessa mobiiliverkon kattavuus on huippuluokkaa, mutta wifi-puhelut tuovat avun tilanteisiin, joissa sisätilakuuluvuus on heikentynyt esimerkiksi talojen rakennusmateriaaleista tai käyttäjän fyysisestä sijainnista johtuen. Ensimmäinen pilotti onnistui hyvin, mutta vielä tarvitaan työtä ja myös wifi-puheluita tukevia puhelimia, ennen kuin voimme suunnitella palvelun kaupallista tarjoamista asiakkaille, Soneran teknologiajohtaja Kalev Reiljan sanoo.