Android-puhelimen kotinäkymä täyttyy sovelluskuvakkeista? Näin estät Google Playta lisäämästä kuvakkeita

Googlen Play-sovelluskaupalla on tapana lisätä jokaisen asennettavan sovelluksen kuvake Android-puhelimen tai -tabletin kotinäkymään, mikä saattaa joskus tuntua turhauttavalta. Esimerkiksi uuden laitteen käyttöönoton yhteydessä valikko saattaa nopeasti täyttyä kuvakkeista, joista ehkäpä vain muutamille on säännöllisemmin tarvetta. Google Playn asetuksista voi onneksi helposti ottaa pois käytöstä tuon kuvakkeiden lisäämisen.

Avaa ensin Play Kauppa ja seuraavaksi avaa sivuvalikko painamalla hakupalkin kuvaketta, jossa on kolme viivaa. Etsi valikosta kohta Asetukset ja valitse se. Etsi sieltä kohta Lisää kuvake aloitusruutuun ja poista sen perässä oleva rasti.

Avaa valikko yläosan hakupalkin kuvakkeesta.
Avaa valikko yläosan hakupalkin kuvakkeesta.
Etsi valikosta kohta Asetukset.
Etsi valikosta kohta Asetukset.
Poista rasti kohdasta Lisää kuvake aloitusruutuun.
Poista rasti kohdasta Lisää kuvake aloitusruutuun.

Näin sovelluskaupasta asennettavien sovellusten kuvakkeita ei enää lisätä kotinäkymää täyttämään, ja sovellukset päätyvät vain omaan sovellusvalikkoonsa, josta niiden pikakuvakkeita voi sitten tarpeen mukaan lisätä kotinäkymään raahaamalla. Edellä mainittu kikka tietysti toimii vain niissä Android-laitteissa, joissa on erillinen sovellusvalikko.