Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomessa avautui uusi maksullinen podcast-palvelu - nämä suositut podcastit ja uudet julkaisut ovat jatkossa osa PodMe-palvelua

Suomessa on avattu tänään maanantaina 30. elokuuta uusi PodMe Premium -podcast-palvelu.

Aiemmin PodMe on toiminut jo Ruotsissa ja Norjassa.

Ensimmäiset PodMe-palvelun kautta jatkossa Suomessa julkaistavat podcastit julkistettiin jo aiemmin elokuun alussa, ja ne ovat Kolme käännekohtaa, Maanantaimysteeri, Nonsensepodi, Palmujen Varjoissa ja Tuplakääk.

Ensimmäiset PodMe Premiumiin siirtyvät podcastit ovat saaneet PodMen mukaan faneiltaan positiivista, mutta myös negatiivista palautetta uudesta muutoksesta.

“Kaikilla podeillamme on intohimoisia faneja, joten ei ollut yllätys, että tieto tästä muutoksesta herätti monissa voimakkaita tunteita. On ollut kuitenkin ilo nähdä, että monet fanit ovat ymmärtäneet podien PodMelle saapumisen syyt ja antaneet tukensa tälle päätökselle. Uskomme, että tähän mennessä julkaistut podcastit sekä myöhemmin tulevat täydennykset PodMen sisältötarjontaan osoittavat PodMen olevan must have -palvelu kaikille podcastien faneille”, Suomen maajohtaja Henna Helske toteaa.

PodMen mukaan sen palveluun voi tutustua jatkossa ilmaisen 14 päivän kokeilujakson ajan, jonka jälkeen tilaus jatkuu hintaan 7,99 euroa kuukaudessa toistaiseksi voimassa olevana ilman sitovaa määräaikaisuutta. Palvelun premium-sisältöjen lisäksi sen kautta voi kuunnella myös ilmaisia, vapaassa jakelussa olevia podcasteja.

PodMe on saatavilla sovelluksena Androidille Google Playsta ja iPhonelle App Storesta.

PodMe on myös tänään kertonut uusista osaksi palvelua tulevista podcasteista. Näitä ovat Hei Baby- ja Valeäidin vanhempainilta -sarjat, minkä lisäksi palveluun tulee saataville lisäksi suomenkieliset versiot huippusuosituista ruotsalaisista Mayday- sekä Totuus vai salaliitto -podcasteista.

Vivian Nickin ja Tuplakääkistä tutun Kirsikka Simbergin hostaama Hei Baby tulee vahvistamaan PodMe Premiumin lifestyle-kategoriaa lokakuun alussa.

“Vanhemmuuden ihanuudet ja haasteet ovat osa PodMen kohdeyleisön elämää ja podit tuovat vertaistukea tähän arkeen. Vivianin ja Kirsikan tapa käsitellä vanhemmuuden eri kulmia avoimesti ja samaistuttavasti on kerännyt uskollisen kuulijakunnan, jonka vuoksi halusimme Hei Babyn tarjontaamme”, PodMen sisältöjohtaja Ninja Huhtamäki kertoo.

Huhtamäen mukaan Valeäiti on esimerkki PodMen monipuolisesta sisältöstrategiasta – podcastilla ei tarvitse olla vakiintunutta kuulijakuntaa, mikäli konsepti kokonaisuutena on toimiva. Hanne Kettusen Valeäiti-blogi on käsitellyt pian vuosikymmenen ajan perhe-elämää ja vanhemmuutta.

“Hannen podi on ollut tauolla muutaman vuoden, mutta tiedämme Valeäidin konseptin toimivan loistavasti podcastina. Nyt olikin sopiva hetki herättää podi henkiin ja tuoda blogin faneille uutta Valeäiti-sisältöä Valeäidin vanhempainillan muodossa.”

Viime vuosisadan puhutuimpia katastrofeja sekä erilaisia salaliittoteorioita käsittelevät PodMen ruotsalaiset alkuperäissarjat Mayday ja Totuus vai salaliitto ovat kiinnostavia podcasteja paitsi sisältönsä myös tuotantotapansa puolesta. Molempien sarjojen kaksi ensimmäistä jaksoa ovat jo kuunneltavissa PodMe Premiumin tilaajille.

“Kyse on Suomen podcast-markkinalle tuoreesta toimintamallista, jossa hyväksi havaitut konseptit lokalisoidaan julkaistavaksi toisessa maassa. Mayday ja Totuus vai salaliitto ovat olleet huippusuosittuja Ruotsissa ja uskomme, että kuulijat tulevat yllättymään positiivisesti molempien podien sisällön ja tuotannon laadusta”, Huhtamäki jatkaa.

Ensimmäiset PodMen podcastit

Kolme käännekohtaa

Roope Salmisen luotsaama Kolme käännekohtaa suositun 1. kauden viitoittamalla tiellä. Luvassa kerrotaan olevan uusia mielenkiintoisia vieraita, jotka pysähtyvät keskustelemaan omien elämiensä merkityksellisimmistä käännekohdista.

”Rehellisesti sanottuna päätös siirtyä PodMelle oli vaikea. Mielestäni PodMen konsepti on erinomainen ja itse kuluttajana maksan mielelläni pientä korvausta siitä, että saan jatkossakin ammattimaisesti, hyvillä resursseilla tuotettuja podeja, jotka ovat laadultaan maailmanluokkaa. Silti maksumuurin taakse hyppääminen ei ollut itsestäänselvä asia. Itseni kohdalla ratkaiseva tekijä oli, että pystyn varmistamaan järkevän korvauksen Kolmen käännekohdan tuotantotiimille ja itse heittäytymään ihan oikeasti ammatikseni podcastaajaksi seuraavan kauden ajaksi”, kommentoi Roope Salminen.

”Ensimmäisen kauden tein käytännössä ilmaiseksi pientä lasta ja leffaprojekteja jonglööraten, PodMe-siirtymän myötä olen voinut sanoa muille töille ei ja keskittyä täysillä tekemään seuraavasta kaudesta vielä paljon, paljon paremman.”

Maanantaimysteeri

Yksi Suomen suosituimmista true crime -podcasteista, Maanantaimysteeri, pureutuu erikoisimpien rikostarinoiden synkkiin käänteisiin joka maanantai julkaistavissa jaksoissa.

Nonsensepodi

Bloggaajina ja parhaina ystävyksinä tunnettujen Alexa Dagmarin ja Linda Juholan hostaamassa podissa puhutaan vaikeistakin asioista eikä punastella turhia, kertoo PodMe. Nonsensepodi kerrotaan olevan Suomen chic chat -podcastien pioneeri ja suunnannäyttäjä, joka jatkaa väsymättä top-listojen kärjessä jo neljättä vuotta.

”Nonsense aloitettiin aikoinaan, kun podi-ilmiö Suomessa oli vasta syntymässä ja podien kaupallisuus alkutekijöissään. Melkein nelivuotisen podiuramme aikana olemme lähteneet moneen mukaan ensimmäisten joukossa ja tällä rohkealla asenteella teimme päätöksen lähteä mukaan myös PodMe:hen, josta olemme todella innoissamme. Nyt voimme keskittyä podissa puhtaasti sen sisältöön, ja kehittämiseen.”

Palmujen Varjoissa

True crime -podcast Palmujen Varjoissa käsittelee Espanjan auringon alla tapahtuneita rikostarinoita. Podcastia hostaa Espanjassa jo seitsemän vuotta asunut Jenna Claudia.

”Nopeasti podcastin teon aloitettuani tiesin, että haluan kehittää intohimoisesta harrastuksesta kokopäiväisen työn. PodMen tulo Suomen markkinoille viimein mahdollisti tämän, ja nyt voin keskittyä rauhassa itse tekemiseen.”

Tuplakääk

Enni Koistisen ja Kirsikka Simbergin supersuosittu makasiiniohjelma Tuplakääk käsittelee viimeisimmät julkkisjuorut ja Hollywood-salaliittoteoriat humoristiseen tyyliinsä.

Hei Baby

Hei Baby yhdistää kaksi erilaista persoonaa samassa elämäntilanteessa. Vivian Nick ja Kirsikka Simberg jakavat siloittelemattomia kokemuksiaan vanhemmuudesta ja perhe-elämästä PodMe Premiumissa lokakuussa.

“Olemme todella innoissamme Hei Babyn jatkosta PodMella! On ollut etuoikeus olla ensimmäisessä aallossa kaupallisia podcasteja Suomessa, ja on luontainen jatkumo olla mukana koko alan kehittymisessä entistä ammattimaisempaan suuntaan, jonka PodMe mahdollistaa. Luvassa on entistä rohkeampi, hauskempi ja meidän tekijöiden näköisempi Hei Baby, joka on kasvanut leikkikehästä omille jaloilleen. On suuri kunnia olla mukana tässä muutoksessa muiden ykköspodcastien kanssa, kehittämässä laadukasta audiomediaa kuulijoille.”

Valeäidin vanhempainilta

Hanne Kettusen Valeäiti-blogi on vertaistuellinen päiväkirja, jossa käydään läpi likapyykkiä ruuhkavuosien käänteistä. Blogista tutun tyylin tulee tunnistamaan myös Valeäidin uudesta podista. Valeäidin vanhempainillan ensimmäinen jakso julkaistaan 8. syyskuuta.

“Syy siihen, miksi juuri PodMe oli mun valinta on aivan kirkas. Tein podcasteja viimeksi viisi vuotta sitten, kun markkina oli vielä tosi tuore Suomessa ja esimerkiksi kaupallisten kumppanuuksien solmiminen sen mukaista: hidasta ja vähän kömpelöä. Rakastan tehdä podeja, mutta silloin päätin, että jos enää joskus teen, se tehdään kunnolla, ammattimaisesti. PodMen tuoma maksullinen sisältö on musta elintärkeä askel koko podcast-genren kehittymiselle ja halusin ehdottomasti olla mukana tekemässä podcasteista oikeaa, vakavasti otettavaa mediaa vaatekomerodiibadaaban sijaan.”

Mayday

PodMen alkuperäissarja Mayday käsittelee viime vuosisadan traagisimpia ja puhutuimpia katastrofeja, suuronnettomuuksista luonnonkatastrofeihin. 20-osaisen dokumenttisarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat kuunneltavissa nyt. Uudet jaksot julkaistaan tiistaisin PodMe Premiumissa.

Totuus vai salaliitto

Kuka murhasi Kennedyn? Upotettiinko Estonia? Onko koronaviruksella ja 5G mitään tekemistä toistensa kanssa? 20-osainen PodMen alkuperäissarja Totuus vai salaliitto pyrkii löytämään vastauksia muun muassa näihin salaliittoteorioihin. Kaksi ensimmäistä jaksoa ovat kuunneltavissa nyt PodMe Premiumissa. Uudet jaksot julkaistaan joka maanantai.