Paljastus: OnePlussalta tulossa Concept Two -konseptilaite Mobile World Congressissa - aiemmassa Concept Onessa erikoisuutena olivat "näkymättömät" kamerat

OnePlus Concept Twosta ei vielä tiedetä paljoa.

OnePlus on esittelemässä Kiinassa jo 4. tammikuuta julkistamansa uuden OnePlus 11 -huippupuhelimensa sekä OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeensa muille markkinoille globaalissa lanseeraustilaisuudessa, joka järjestetään Intiassa 7. helmikuuta.

Markkinoille tulevien uutuustuotteiden lanseeramisen jälkeen OnePlus tulee esittelemään helmikuun lopulla käynnistyvien Barcelonan Mobile World Congress -messujen yhteydessä myös uuden konseptilaitteen.

Konseptipuhelimen tulevasta julkistuksesta on kertonut Twitter-tilillään Max Jambor, joka tunnetaan luotettavista paljastuksistaan OnePlussaan liittyen.

Jamborin mukaan Mobile World Congressissa nähdään OnePlus Concept Two.

Mitään tarkempia tietoja tulevasta OnePlus Concept Twosta ei vielä ole. Erikseen ei ole vielä edes mainittu, että kyseessä olisi älypuhelin, vaikka todennäköiseltä se vaikuttaakin ennen lisätietojen kuulemista.

Alkuperäisen OnePlus Concept One -konseptipuhelimen OnePlus julkisti alkuvuodesta 2020.

OnePlus Concept One - kamerat piilossa ja kamerat näkyvissä.
OnePlus Concept One – kamerat piilossa ja kamerat näkyvissä.

OnePlus Concept Onessa merkittävä erikoisuus olivat sen valmiustilassa ”näkymättömät” takakamerat, jotka oli piilotettu 0,7 sekunnissa väriä vaihtavan lasin alle. OnePlus kehitti älypuhelimessa nähtyä elektrokromaattisen lasin teknologiaa yhdessä tuolloisen yhteistyökumppaninsa, autonvalmistajana ja Formula 1 -tallina tunnetun McLarenin kanssa, ja McLarenin tunnusväri papaijanoranssi oli myös näkyvästi läsnä puhelimen pääosin nahkaisessa takapinnassa.

OnePlussan ja McLarenin kumppanuus päättyi myöhemmin vuoden 2020 aikana, ja itse asiassa Concept One jäi sen viimeiseksi hedelmäksi.

Kamerat piilottava lasiteknologia ei ole sittemmin yleistynyt älypuhelimissa, mahdollisesti kustannussyistä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko OnePlussalla ollut rinnallaan minkäänlaista kumppania Concept Twon kehityksessä. Todennäköisesti myös OnePlus Concept Twossa tullaan näkemään jokin älypuhelimissa vielä ennennäkemätön tai ainakin harvinainen teknologinen innovaatio.

Concept Onen lisäksi OnePlussan konseptipuhelinten historiaan kuuluu myös vuonna 2020 esitelty OnePlus 8T Concept, jossa elektrokromaattista lasia hyödynnettiin takapinnan kuvioiden värin vaihtamiseen tummasta sinisestä vaaleaan hopeaan riippuen lasipinnan sisältämän metallioksidikerroksen läpi johdetusta sähkövirrasta.