Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ostitko iPhone 7 Plussan? Odotettu kamerapäivitys saapui ja näin se toimii

Apple kertoi iPhone 7 Plus -mallin julkaisun yhteydessä, että kameran syvyysterävyystoiminto aktivoidaan myöhemmin tulevalla päivityksellä. Nyt päivitys (10.1.1) on saatavilla.

Teknavin iPhone 7 Plus -puhelimeen päivitystä tarjottiin myöhään eilen illalla Suomen aikaa. Päivityksen lataamisen jälkeen kamerasovellukseen ilmestyy muotokuvamoodi, joka avaa käyttöön puhelimen tuplakameran odotetun syvyysterävyystoiminnon.

Muotokuva-kuvaustilassa kuvaan lisätään niin sanottu bokeh-efekti eli syvyysterävyys, jolloin etualalla oleva kohde pysyy terävänä ja taka-alalla olevat asiat näkyvät epätarkkoina. Kyseinen efekti on tuttu järjestelmäkameroista. Sellainen löytyy myös Huawein P9- ja Honor 8 -malleista, niin ikään ohjelmallisesti toteutettuna. IPhone 7 Plus luo syvyysterävyysvaikutelman käyttämällä kaksikertaista teleobjektiivilinssiä ja määrittelee, minkä verran kuvassa olevia kohteita sumennetaan. Huawein eduksi on sanottava, että P9 tarjoaa selvästi enemmän mahdollisuuksia bokeh-efektin käyttöön, sillä käyttäjä voi määritellä miten paljon taustaa sumennetaan.

Kuvattu iPhone 7 Plus -puhelimella.

Testasimme ominaisuutta heti tuoreeltaan. Muotokuvamoodi on tervetullut lisä iPhone-kuvaustiloihin, mutta ominaisuus ei missään nimessä yllä samalle tasolle järjestelmäkameroiden isojen linssien kanssa. Tämä tosin ei ole mikään yllätys. Efekti ei myöskään aina onnistu toivotulla tavalla.

IPhone 7 Plussan muotokuvatoimintoa voi käyttää enintään 2,4 metrin päässä kuvattavasta kohteesta. Näin ollen se ei sovellus maisemakuvaukseen vaan nimensä mukaisesti esimerkiksi ihmisten ja esineiden kuvaamiseen. Esimerkiksi ruokakuviin toiminto tuo kaivattua vaihtelua.

IPhone 7 Plus tallentaa kuvasta sekä muotokuvaversion että tavallisen kuvan, joten kuvaaja voi valita kumpaa haluaa käyttää. Nyt päivityksenä tullut ominaisuus on beta-tasolla, eli Apple saattaa vielä parantaa ohjelmistoaan jolloin kuvien laatu saattaa parantua.