Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Varmuuskopiointi käyttöön iPhonessa ja Androidilla

Kun vanha puhelin hajoaa, katoaa tai muuten vain vaihtuu uuteen, saattaa mieleen tulla, että vanhat viestikeskustelut olisi mukava siirtää uuteen laitteeseen myös WhatsAppista. Sovellus onneksi tarjoaa helpon mahdollisuuden varmuuskopioida keskustelut pilveen, josta ne voi palauttaa uuteen laitteeseen.

iPhonella

Applen iPhonella selkeästi helpointa on käyttää iCloud-varmuuskopiointia. Varmuuskopioinnin voi käydä suorittamassa manuaalisesti, mutta tarjolla on myös säännöllisesti tapahtuva automaattinen varmuuskopiointi.

Varmuuskopiointiasetukset löytyvät seuraamalla polkua Asetukset (oikean alakulman rataskuvake) – Keskustelut – Varmuuskopiointi.

 

 

 

Kun uuteen iPhoneen asentaa WhatsAppin ja aktivoi sen samalla puhelinnumerolla, joka aiemminkin on ollut käytössä, tarjoaa sovellus keskustelujen palauttamista varmuuskopiosta. Kun palautus on tehty, voi keskusteluja jatkaa entiseen malliin ja vanhatkin viestit ovat selattavissa. Myös uudessa laitteessa kannattaa käydä napsauttamassa automaattiset varmuuskopiot päälle.

Androidilla

Androidilla kaikkein näppärin paikka varmuuskopioille on Googlen tarjoama ja kaikilla Android-laitteilla toimiva Google Drive. Tarjolla on mahdollisuus tehdä varmuuskopio manuaalisesti tai asettaa päälle säännöllisesti tapahtuvat automaattiset varmuuskopioinnit.

Asetuksiin pääsee näpäyttämällä oikean yläkulman valikkokuvaketta (kolme pistettä) ja valitsemalla Asetukset – Keskustelut – Varmuuskopiointi.

 

Kun WhatsAppin asentaa uuteen puhelimeen ja aktivoi sen aiemminkin käytössä olleella puhelinnumerolla, sovellus tarjoaa mahdollisuuden palauttaa varmuuskopion Google Drivesta. Tällöin pitää tietysti olla käytössä sama Google-tili, johon varmuuskopiot on tehty.