Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kyllästyitkö Samsungiin ja Appleen? Tilaa Kiina-puhelin – tässä 3 tärppiä

Kiinalaiset älypuhelinmallit tekevät tuloaan Euroopan markkinoille. Suomessa viime aikoina parhaiten menestynyt kiinalainen tuotemerkki on Huawei, joka on noussut myyntitilastoissa Applen ohi. Useimmat muut kiinalaiset puhelimet eivät ole vielä virallisesti Suomen markkinoilla.

Jos puhelimen on valmis tilaamaan ulkomailta, vaihtoehtojen määrä kasvaa selvästi. Useilla kiinalaisilla valmistajilla on varastot Euroopassa, jolloin ostaja välttyy tullimaksuilta. Useimmat varastot toimittavat puhelimen asiakkaalle jopa muutamassa päivässä.

Kiina-puhelinten etuna on kilpailukykyinen hinta verrattuna ominaisuuksiin. Useimmiten markkinoiden johtavat merkit Samsung ja Apple ovat selvästi kalliimpia, vaikka ominaisuuksissa ei ole merkittäviä eroja. Kiinalaisissa puhelimissa on tavallisesti iso näyttö ja runsaasti keskusmuistia. Isot näytöt ovat suuressa suosiossa Kiinan markkinoilla.

Kiina-puhelimen ostaja saa myös toisen edun, sillä samanlaista puhelinta ei tule heti vastaan.

Listasimme kolme kiinnostavinta kiinalaista älypuhelinta, jotka voi tilata Suomeen eurooppalaisista verkkokaupoista.

Meizu Pro 5

Hinta postikuluineen: Noin 460 euroa (honorbuy.com)

Meizu Pro 5 on viime vuoden lopulla esitelty Meizun huippupuhelin, jossa on 5,7-tuumainen näyttö. Puhelin on suunnattu ennen kaikkea Kiinan markkinoille, missä arvostetaan isoja kosketusnäyttöjä. Laitteessa on sama prosessori kuin Samsungin Galaxy S6 -mallissa. Puhelimen takakamerassa on 21,6 megapikselin kenno, selfie-kamerassa megapikseleitä on viisi. Näytön tarkkuus on vaikuttavat 1920×1080. Puhelimeen voi asentaa kaksi sim-korttia.

Xiaomi Mi5

Hinta: Noin 285 euroa + postikulut (32 Gt malliversio, Oppomart.com)

Kiinan Applena tunnettu Xiaomi on yksi maan nopeimmin kasvavista älypuhelinvalmistajista. Sen Mi5-huippumalli tarjoaa erinomaisen vastineen rahalle. Laitteessa on tämän hetken nopeimpiin prosessoreihin lukeutuva Qualcomm Snapdragon 820, jollainen on muun muassa Samsungin Galaxy S7 -lippulaivapuhelimessa. Lisähinnalla puhelimeen saa peräti neljä gigatavua keskusmuistia. Puhelimessa on hyvälaatuinen 16 megapikselin takakamera ja laite painaa vain 129 grammaa.

LeEco Le 2

Hinta: Noin 170 euroa + postikulut (Oppomart.com)

LeEco on kiinalainen teknologia-alan yhtiö, joka tunnettiin ennen nimellä LeTv. Sen LE 2 -älypuhelin tuli myyntiin viime huhtikuussa. Puhelimessa on 5,5-tuumainen näyttö ja laitteeseen saa kaksi sim-korttia. Takaa löytyy 16 megapikselin kamera. Selfie-kameraan on istutettu kahdeksan megapikselin kenno. Puhelin näyttää tyylikkäältä ruusukultaisessa värissä. Keskusmuistia löytyy kolmen gigatavun edestä ja tallennustilaa laitteessa on 32 gigaa. Alle 200 euron hintainen Le 2 on hintaansa nähden erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto kalliimmille puhelimille. Se pyörii uusimmalla Android-käyttöjärjestelmällä.