Huawei Watch GT 3 SE -älykello myyntiin Suomessa 199 euron suositushinnalla

Huawein lokakuun lopulla julkistama Watch GT 3 SE -älykello on nyt tullut myyntiin Suomessa.

Huawei Watch GT 3 SE:n myynti alkaa tänään 28. marraskuuta valikoiduilla jälleenmyyjillä. Kellon suositushinta Suomessa on 199 euroa.

Vaikka mallinimeltään Huawei Watch GT 3 SE -sijoittuu jatkoksi vuonna 2021 julkaistuille Watch GT 3 -kelloille, on se itse asiassa rakenteellisesti enemmän samanlainen keväällä 2022 Suomessa myyntiin tulleen ja juoksijoille suunnatun Huawei Watch GT Runnerin kanssa.

Huawei Watch GT Runnerin tavoin Huawei Watch GT 3 SE:n runko on muovia, tarkemmin polymeerikuitua, kun aiemmissa Huawei Watch GT 3 -kelloissa kellotaulua kiertää ruostumattomasta teräksestä valmistettu kehä ja vain takapinta on niissä muovia.

Materiaalivalinnan ansiosta Huawei Watch GT 3 SE on huomattavasti kevyempi kuin vastaavankokoinen Watch GT 3 -kello painaen 35,6 grammaa ilman ranneketta verrattuna Huawei Watch GT 3:n 42,6 gramman painoon.

Huawei Watch GT 3 SE:n kaksi värivaihtoehtoa.
Huawei Watch GT 3 SE:n kaksi värivaihtoehtoa.

Värivaihtoehtoja Huawei Watch GT 3 SE:stä on kaksi erilaista, musta Graphite Black sekä vihreä Wilderness Green. Kellon mitat ovat 46,4 x 46,4 x 11 millimetriä.

Ominaisuuksiltaan Huawei Watch GT 3 SE tarjoaa Huawei-älykelloille varsin tyypillisen kattauksen. Siinä on 1,43 tuuman ja 466×466 pikselin pyöreä AMOLED-näyttö sekä optisen sykeanturin ja veren happipitoisuuden mittauksen lisäksi kiihtyvyys- ja gyroskooppi-, magnetometri- ja barometrianturit liike- ja muuhun seurantaan. Lisäksi tuettuna on GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus sekä Bluetooth-yhteys.

Huawei Watch GT 3 SE tukee yli 100 harjoitustilaa ja sisältää älykkäitä juoksuohjelmia. Aktiivisuuden ja harjoitusten seuranta perustuu Huawein Suomessa kehittämälle TruSport-algoritmille, joka antaa myös hyödyllisiä arvioita ja ehdotuksia harjoituksista kerättävän tiedon avulla.

Huawei Watch GT 3 SE tukee myös unen, stressin sekä kuukautiskierron seurantaa.

Huawei Watch GT 3 SE tukee tietenkin esimerkiksi syke- ja veren happipitoisuuden mittausta.
Huawei Watch GT 3 SE tukee tietenkin esimerkiksi syke- ja veren happipitoisuuden mittausta.

Huawei Watch GT 3 SE on varustettu kaiuttimella ja mikrofonilla, joten sen kanssa voi puhua puheluja paritetun älypuhelimen kautta.

Kelloon voi tallentaa musiikkia kuunneltavaksi Android-puhelimesta, minkä lisäksi yhdessä Android-älypuhelinten kanssa käytettäessä Huawei Watch GT 3 SE tukee viesteihin vastaamista SMS-tekstiviestien lisäksi WhatsApp-, Telegram-, Line-, Messenger- ja Viber-sovellusten osalta. Pääosin muuten kello on yhteensopiva myös iPhonen kanssa.

Kellon oikealta laidalta löytyvät totutusti virta- ja toimintopainikkeet. Näytön pintana on Corning Gorilla Glass -lasi. Myös 5ATM-luokiteltu vedenkestävyys on tutulla tasolla kellon kestäessä 50 metrin syvyydessä 10 minuutin ajan.

Huawei Watch GT 3 SE, Wilderness Green.
Huawei Watch GT 3 SE, Wilderness Green.

Huawei Watch GT 3 SE:n akunkesto on muiden Huawei-älykellojen tapaan pitkä: tyypillisessä käytössä jopa 14 päivää ja raskaassa käytössäkin 7 päivää. Lataus onnistuu jopa 10 watin teholla, langattomasti kellon pohjaan kiinnittyvällä laturilla tai esimerkiksi käänteistä langatonta latausta tukevien älypuhelinten avulla.

Eri runkomateriaalin ja erilaisen muotoilun ohella Huawei Watch GT 3 SE eroaa aiemmasta Huawei Watch GT 3:n 46 millimetrin Active Edition -versiosta lämpömittarianturin puuttumisella.