Huawei Watch GT 3 -älykellot tulivat saataville - hinta 279 tai 329 euroa

Huawein uudet lokakuussa julkistetut Watch GT 3 -älykellot ovat nyt tulleet saataville.

Aiemmin kellot olivat jo ennakkomyynnissä.

Huawei Watch GT 3 -kellojen saatavuus näyttää vielä hieman vaihtelevan jälleenmyyjä- ja malliversiokohtaisesti. Huawei ilmoitti aiemmin kellojen tulevan saataville tämän viikon aikana, ja heti maanantaista alkaen ainakin osa malliversioista on saatavilla. Esimerkiksi kattavat varastotiedot tarjoava Verkkokauppa.com kertoo 46 millimetrin mustaa versiota sekä 42 millimetrin kullansävyistä versiota valkoisella nahkarannekkeella olevan jo saatavilla. Muiden malliversioiden saatavuutta vielä odotetaan.

Huawei Watch GT 3 -uutuudet ovat jatkoa Huawein aiemmille Watch GT -sarjan kelloille. Lisäksi Huawei toi aiemmin tänä vuonna markkinoille monipuolisemmat, HarmonyOS-käyttöjärjestelmälliset älykellonsa Huawei Watch 3:n ja Huawei Watch 3 Pron. Watch GT 3 -uutuudet ovat niitä edullisempia ja suunnattu edelleen erityisesti aktiivisuuden ja harjoitusten seurantaan sekä varustettu pitkällä akunkestolla.

Huawei Watch GT 3 tulee Suomessa tarjolle kahtena koko- ja tyyliversiona (sporttisempi 46 mm ja hienostuneempi 42 mm) sekä eri väreissä ja rannekkeilla. Värivaihtoehdot ja suositushinnat ovat:

  • Watch GT 3, 46 mm, musta kello ja musta fluoroelastomeeriranneke: 279 €
  • Watch GT 3, 46 mm, metallinharmaa kello ja metalliranneke: 329 €
  • Watch GT 3, 42 mm, kullansävyinen kello ja valkoinen nahkaranneke: 279 €
  • Watch GT 3, 42 mm, kullansävyinen kello ja metalliranneke: 329 €

Huawei Watch GT 3:n 46 millimetrin malli ruskealla nahkarannekkeella ei ole vielä ainakaan toistaiseksi saatavilla Suomessa alun perin annetuista ennakkotiedoista poiketen.

Huawein mukaan Watch GT 3 -kellot on valmistettu huippuluokan materiaaleista, ja ne edustavat ainutlaatuista klassista muotoilua, joka voidaan helposti yhdistää käyttäjän yksilölliseen tyyliin vaihdettavilla rannekkeilla. Runko on ruostumatonta terästä ja tausta muovia.

46 millimetrin mallissa on 1,43 tuuman ja 42 millimetrin mallissa 1,32 tuuman pyöreä AMOLED-näyttö, kummassakin 466×466 pikselin tarkkuudella. Oikealta sivulta kelloista löytyy pyöritettävä kruunupainike sekä toinen toimintopainike.

Huawei Watch GT 3 -kelloissa on optinen sykemittaus uudella viidennen sukupolven sykemittarilla,  joka sisältää kahdeksan fotodiodia, yli 100 harjoitustilaa, sisäänrakennettu harjoitussuunnittelija sekä parannettu kahden taajuuden GPS- ja muu satelliittipaikannus juoksujen tarkkaa seurantaa varten sekä takaisin lähtöpisteeseen opastavalla navigoinnilla.

Watch GT 3 käyttää urheilutoimintojen seurantaan Suomessa kehitettyä TruSport-algoritmia.

“Harjoittelun seurannan ohella TruSport-algoritmi määrittelee muun muassa yksilölliset, käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet ja laskee harjoittelun aiheuttaman kuormituksen ja harjoitusvaikutuksen sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan erilaisista harjoitustyypeistä. Harjoittelussa kulutetut kalorit lasketaan useiden käyttäjäkohtaisten tekijöiden perusteella ja TruSport-algoritmin ansiosta Watch GT 3 -kellot ovat mittaustarkkuudeltaan alan parhaimmistoa”, kertoo Huawein Principal Research Scientist, tohtori Petri Wiklund.

Huawei Watch GT 3 tarjoaa mukautuvan harjoitussuunnittelijan.
Huawei Watch GT 3 tarjoaa mukautuvan harjoitussuunnittelijan.

Huawei kertoo myös, että Watch GT 3 on varustettu myös parannetulla vuorokauden ympäri toimivalla veren happipitoisuuden (SpO2) seurannalla, unen seurannalla sekä Bluetooth-puheluilla sisäänrakennetun kaiuttimen ja mikrofonin ansiosta. Kelloissa on 4 gigatavua tallennusmuistia ja 32 megatavua RAM-käyttömuistia sekä ARM Cortex-M -pohjainen suoritin. Varustukseen kuuluvat kiihtyvyys- gyroskooppi- magnetometri-, ilmanpaine- ja lämpötila-anturit.

Kello osaa myös kertoa auringonnousun ja -laskun ajoista sekä esittää kuunkierron vaiheet.

Huawei Watch GT 3 -kellot ovat yhteensopivia sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Huawei AppGalleryn kautta kelloon voi myös ladata valittuja lisäsovelluksia. Myös Huawei Watch GT 3 -kelloissa käyttöjärjestelmän virallinen nimi on HarmonyOS Huawei Watch 3 -kellojen tavoin, vaikka Huawei Watch GT 3 -kelloissa järjestelmä onkin yhä yksinkertaisempi ja muistuttaa esimerkiksi Huawein aiempia Watch GT -sarjan kelloja.

Huawein mukaan akunkesto Watch GT 3:n 46 millimetrin mallissa on tyypillisessä käytössä jopa 14 päivää ja 42 millimetrin mallissa jopa 7 päivää. 10 minuutin pikalataus tuo akkuun varausta jopa 20 prosenttia. Kellot tukevat myös langatonta latausta latausalustoilla ja esimerkiksi käänteistä langatonta latausta tukevista älypuhelimista.

Vedenkestävyydeltään Huawei Watch GT 3 -kellot on 5ATM-luokiteltu vedenpitäviksi 50 metriin asti. 42 millimetrin mallin tarkat mitat ovat 42,3 x 42,3 x 10,2 millimetriä sekä paino 35 grammaa ja 46 millimetrin mallin 45,9 x 45,9 x 11 millimetriä ja 42,6 grammaa, ilman ranneketta. Rannekeleveys on pienemmässä mallissa 20 ja suuremmassa mallissa 22 millimetriä.